Sorggrupper for besteforeldre


Å miste et barnebarn er en stor sorg. Samtidig setter besteforeldre ofte egen sorg til side for å hjelpe og støtte sitt etterlatte barn og eventuelt andre barnebarn. Sorgsenteret ved Senter for Krisepsykologi i Bergen starter opp sorggrupper for besteforeldre høsten 2010.

(Klikk her for å endre)
Illustrasjon/copyright: Anne Kristin Hagesæther

- Besteforeldre er en glemt og forsømt gruppe av sørgende, sier psykolog Jorunn Glittenberg ved Sorgsenteret til Bergens Tidende 10.07.10. I samarbeid med psykolog Elin Mæhle starter hun derfor opp egne sorggrupper for dem som har opplevd å miste et barnebarn.

Dette er første gang det etableres en egen sorggruppe for besteforeldre i Norge, etter det Glittenberg kjenner til. Psykologene er derfor spente på hvor mange som vil benytte seg av tilbudet.
- Ved å delta kan man møte likesinnede, dele erfaringer og få hjelp på veien.

Man må ha henvisning fra lege og betale en egenandel for å delta i sorggruppene.
Les om sorggruppene i Bergens Tidende: Måtte sette egen sorg på vent. Her forteller blant annet bestemor Turid Tillfjord om sin sorg etter at hun brått mistet et barnebarn i fjor høst.

Les mer om besteforeldres sorg.

Likemannsstøtte for besteforeldre
LUB har de siste årene også satt økt fokus på besteforeldres sorg. Foreningen har i dag enkelte kontaktpersoner (sorgstøttepersoner) som er besteforeldre. Disse kontaktpersonene er kurset i hvordan bruke egne erfaringer til å støtte andre, og er tilgjengelige for samtale med andre besteforeldre (likemannsstøtte). Ta kontakt med LUB om du ønsker å komme i kontakt med en av våre besteforeldre-kontaktpersoner.

LUB har utgir informasjonsheftet Den doble sorgen - Besteforeldres sorg når et barnebarn dør. Les mer om heftet, last det ned og bestill det gratis her (kun porto belastes).
 Sist oppdatert den 12.jul.2010


Utskriftsvennlig versjon   Abonner  

(Klikk her for å endre) Fagseminar
ansatte i sorg

(Klikk her for å endre)Fagseminar
barn i sorg
(Klikk her for å endre)Englesiden

(Klikk her for å endre) In English

Følg LUB på
(Klikk her for å endre)