Bli Medlem Støtt oss Materiell
Agder

LUBs fylkeslag i Agder tilbyr sorgstøtte og fellesskap (se aktiviteter nedenfor). LUB har også flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Anne-Grethe Dahl
E-post: lub.agder@gmail.com
Kto.nr: 5081.08.48496
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 911 889 463
Facebookside Landsforeningen uventet barnedød Agder fylkeslag

Privat Facebookgruppe: Landsforeningen uventet barnedød Agder fylkeslag

Vipps nr. 64735 Facebook logoGrasrotandelen logo

Flere paner for 2021 kommer.

15. oktober. Wave of Light. Markering av den internasjonale minnedagen for barn som døde tidlig i livet.

Følg også med på Facebooksiden Landsforeningen uventet barnedød, Agder Fylkeslag

 

Søndag 8. desember 2019 var det familiesamling i Dyreparken. Dette er andre gang LUB Agder har dette arrangementet.

Dessverre var ikke været helt på vår side da det var en del regn i lufta, men de som var der koste seg likevel.

Både voksne og barn fikk hilst på dyrene og oppe på Kutoppen var det juleaktiviteter. Både show, nissejakt og mulighet for å lage julepynt. Midt på dagen samlet vi oss på Soko for å spise julegrøt og drikke rød saft. Det vanket også en liten overraskelse til barna. 

 

Ti familier, nærmere 30 store og små, koste seg på Rosfjord strandhotell i Lyngdal helga 13.-15. september 2019. Vi spiste god mat (minus taco-kjøttdeigen), ble kjent med nye medlemmer og møtte gamle kjente. På kveldstid var det flere av oss voksne som samlet oss for å ha kvalitetstid sammen. 

Lørdag var det mange som dro på Sørlandsbadet for å duppe seg. Det var en stor suksess! 

Lørdag ettermiddag var det minnestund for de barna som ikke kunne være der sammen med oss. Søsknene fikk pynte hver sin stein som ble lagt i et tegnet hjerte på stranda rett nedenfor hotellet. Det ble en fin og verdig seanse. Bare synd at regnet valgte å tromme ned akkurat samme kveld slik at all pynten på steinene forsvant. På søndag var det foredrag som mange valgte å gå på før det var hjemreise. Tusen takk for en veldig fin - og sterk - helg! 

 

.

Tirsdag 2. april 2019 inviterte LUB til åpent møte på Kristiansand bibliotek. Temaet var Mestring av sorg. Atle og Kari Dyregrov ga verdifull informasjon om temaet til de frammøtte. Silje og Rudi delte også åpent og ærlig om hvordan det var å miste lille Torjus som bare ble 20 mnd. gammel. De ga de over 150 frammøtte gode tips og delte sin egen verktøykasse. En verktøykasse som var helt uunværlig da de strevde som mest.

Verktøykassa deres har og har fortsatt følgende ingredienser:

1. Skru ned forventningene til familie, venner, kollegaer og bekjente.

2. Ha tålmodighet med menneskene rundt deg.

3. Ha en realistisk framdriftsplan i forhold til sorgen. Rudi hadde i utgangspunktet ett år. Det viste seg raskt å være for kort tid så han modererte det til ti år. 

4. Husk at alle sørger forskjellig. Gi hverandre amnesti og husk at det er sorgen og ikke personen som snakker. 

5. Selvbebreidelse er oppskriften på undergang. 

6. Ta pause fra sorgen. Alt fra tur i skog og mark, lese en bok eller se en feel good film. Bevisst på at det skal være lov til å le og flire. Viktig at dette ikke gir dårlig samvittighet. 

Søndag 3. februar var det klart for årsmøte i LUB Agder på Noahs Ark i Dyreparken.

Sju familier var representert. Mens årsmøtet foregikk koste ungene (og noen av de voksne) seg i lekerommet. Gøy for de små! Deretter var det klart for kjempegod lunsj-buffet. 

Vi ser fram til et nytt år i LUB-Agder og er klare for flere koselige og meningsfulle treff i 2019. 

Logo Grasrotandelen

Gjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag med fem prosent av innsatsen. I løpet av et år kan det bli bra summer dersom mange velger LUB som sin mottaker av Grasrotandelen.

Slik går du fram for å gi 7 prosent av det du tipper for til LUB Agder fylkeslag:

​Familiehelg på Strand Hotell i 2017

 

Etter fjorårets vellykkede arrangement på Strand Hotell valgte vi også i år å kombinere familiehelg med lystenningsarrangement den 15. oktober.

Hele 14 familier var påmeldte til arrangementet. Vi sjekket inn på flotte familierom lørdag ettermiddag. Her ventet en liten overraskelse til barna (for de som har vært med på disse arrangementene tidligere er gaveposen et av høydepunktene for helga :). Etter felles middag ble Hakkebakkeskogen vist på storskjerm med tilhørende popkorn – en stor suksess!!

Kvelden benyttet store og små til lek og gode samtaler.

 

Søndag formiddag var vi så heldige å få besøk av Kristane M. Hansson som holdt foredrag om posttraumatisk vekst og presenterte bokprosjektet «å endres gjennom smerte». Parallelt med foredraget ble det arrangert formingsaktivitet for barna; her fikk de utfolde seg kreativt ved å lage lyslykter.

Resten av dagen ble for mange tilbragt utendørs. Noen lekte på stranden, noen gikk tur, noen badet, noen fyret bål og noen valgte å nyte søndagen innendørs med utsikt over fjorden. Vi avsluttet helgen med middagbuffet, gavelotteri og lystenning.

 

Wave of light

15. oktober er den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet eller i livets begynnelse. Bølgen av lys som går kloden rundt i alle tidssoner kl. 19.00 inkluderte også et hjerte av lys fra stranden på Fevik. Et stort varmt hjerte til minne om våre kjære små!

 

En flott, minnerik helg med fine folk, gode samtaler, lek, moro og alvor.

Sorg og glede hånd i hånd akkurat slik samlinger med LUB-familien er :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LUB Agder hadde planlagt en guttetur også i 2017. Vi er noen som liker vann, padling, bål, mat og den gode samtalen. Dette tenkte vi skulle la seg kombinere på et eller annet vis. Kjetil Wiig er erfaren padler med alt utstyr man trenger – og kan trenge – på en slik tur. Selv er jeg relativt nybegynner, men har fullstendig forelsket meg i denne måten å oppleve vannet på. Det er noe eget med det og bare gli bortover og se ting fra sjøsiden.

Lørdag 26.8. var bestemt som dato og værmeldingen var rimelig bra. Når det nærmet seg viste det ser at det kun var meg og Kjetil som fremdeles hadde anledning. Vi kunne avlyst turen. Bilen var pakket, Kajakken på taket, pølsene i sekken, klær, sitteunderlag, Jervenduken og barnevakt ordnet. Da gjennomfører vi!!!

Vi dro ut fra Grefstadvika i Grimstad tidlig ettermiddag og padlet ca 2 timer mot Grimstad og ytterskjærs tilbake igjen. Vi gikk gjennom trange kanaler og åpne strekninger. Vi sjekket krabbetegner som må ha vært ulovlig utplassert, men stjal ingenting. Vannet var deilig, men vi valgte å holde oss oppi kajakkene og ikke snurre rundt i dag.

Vi gikk i land på Valløyene og spente opp duken – for det hadde selvfølgelig begynt å lekke litt ovenfra. Fikk fyr i bålet og varmet mat. Det er noe eget med gutter og bål, tror jeg. Det er gøy å fyre opp og en egen tilfredsstillelse å brenne tørrkvister og tornekratt. Det var skjeldent stille i været. Ikke så mange dager i året at røyken omtrent stiger rett opp på de ytterste skjæra i den delen av landet….

Vi padlet tilbake i skumringen, men trengte aldri å ta på hodelykta. Sjøen lå nesten helt flat og vi fikk til og med en solnedgang i vest med oss tilbake. Magisk!

Etterpå stiller jeg meg 2 spørsmål. Hvorfor ble ikke flere med og hvorfor gjør jeg ikke dette oftere? Jeg har ikke noen tilfredsstillende svar på noen av spørsmålene, men det siste kan jeg jo gjøre noe med selv. Det første – tja – det må den enkelte gjøre noe med neste gang «gutta drar på tur».

​-Øystein- 

Scroll to Top