Bli Medlem Støtt oss Materiell
Agder

LUBs fylkeslag i Agder tilbyr sorgstøtte og fellesskap (se aktiviteter nedenfor). LUB har også flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Torbjørn Aamodt
E-post: lub.agder@gmail.com
Kto.nr: 5081.08.48496
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 911 889 463
Facebookgruppe Landsforeningen uventet barnedød Agder fylkeslag

Vipps nr. 64735 Facebook logoGrasrotandelen logo

 

17. jun: Sommersamling i Grefstadviga. Familiearrangement

17. jun: Deltagelse Grimstad Maraton (LUB Agder lag stiller til start)

04.-06. aug: Jentetur til Sandøya, Brevik 

26.-27.sep: Guttetur. Padletur i Grimstad skjærgården (overnatting og dagstur alternativ)

07. sep: Erfaringsutveksling for styret og kontaktpersoner, Kristiansand kl 20:00

14.-15. okt: Familiehelg Strand Hotell Fevik

15. okt: Tenn et lys markering Fevik-sanden kl 19:00

05. nov: Kransebindingskurs/ Allehelgensdag kl 13:00 (informasjon kommer)

05. nov: Hjertefred. Allehelgensarrangement fiskebrygga Kristiansand kl 18:00

23. nov: Foreldretreff (informasjon kommer)

10. des: Julesamling på Lie. Kl 13:00

04. feb: Årsmøte og familielunsj. Dyreparken hotellet. KL 12:00/ 13:00

 

Følg med på våre facebooksider www.facebook.com/lubagder og https://lub.no/fylkeslag/agder/ for oppdateringer

Også i år inviterte LUB Agder til kransebindingskurs på Allehelgenssøndag.
Tusen takk til kursholder Åse som viste oss hvordan vi lager og dekorer en krans, barna ble i tillegg vist hvordan de på enkel flott måte kan pynte et gravlys. Dette har blitt et arrangement som våre medlemmer setter pris på og som vi håper på å gjenta til neste år.

 

 

 

Våre medlemmer Katrine og Adrian opplevde alle foreldres mareritt. En morgen i vår våknet de opp og fant sønnen Elias livløs i sengen. Hør deres sterke historie i intervju sendt på Hallo P3 7. november 2016. Hva gjør man når livet snus på hodet og hvordan kommer man seg videre som enkeltmenneske og familie?

 

Familiehelg med 15. oktober-markering
15. oktober er den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet eller i livets begynnelse. Bølgen av lys som går kloden rundt i alle tidssoner kl. 19.00 inkluderte også lysene fra Strand Hotel på Fevik i Grimstad. Der hadde LUB Agder lystenning i forbindelse med sin årlige familiehelg.

Da 15. oktober i år havnet på en lørdag benyttet LUB Agder seg av muligheten til å kombinere arrangementet med familiehelg. På den måten fikk vi en god ramme rundt 15. oktober markeringen. 11 familier var tilstede denne helgen. Lørdagen startet med en forblåst tur til Hasseltangen friluftsområde. Dette er et flott stykke verneverdig natur, men naturen var vel sterk denne dagen så vi søkte tilflukt i skogkanten hjemme hos en av LUB-familiene. Der fikk vi tent opp bål, og grillet det vi ønsket av mat.
Selve arrangementet og overnattingen hadde vi på ærverdige Strand Hotell Fevik. Vi sjekket inn på gode familierom hvor barna fikk en overraskelse av hotellet, og LUB hadde ordnet en velkomstgave på rommene. Vi samlet alle rundt middagsbordet, hvor god mat kunne inntas med nydelig utsikt utover fjorden på Fevik.
 
Tenn et lys
Når klokken nærmet seg 19.00 samlet vi oss alle i peisestua på hotellet. Siden arrangementet rundt Tenn et lys og 15. oktober-markeringen er åpent for alle fikk vi også besøk av ytterligere flere medlemmer, deres familie, samt noen ”ukjente” som hadde lest om LUBs arrangement i lokal media.  Styreleder i Landsforeningen Uventet Barnedød, Øystein Lie, innledet markeringen med å fortelle opprinnelsen til 15. oktober, viktigheten av markeringen og LUB sitt sorgstøttearbeid. En journalist fra Agderposten var tilstede for å dekke arrangementet.
Klokken 19.00 samlet vi oss på stranden, hvor håndholdte fakler ble tent og båret videre ut på stranden hvor de ble plassert i sanden, formet som et stort, varmt hjerte. Et hjerte av lys! Til arrangementet dukket det også opp flere besøkende som ønsket å markere minnedagen. ”Jeg leste om markeringen på nettavisen nå nettopp, tok på meg klær og løp ned”, sa den ene av de fremmøtte. Hun, og flere andre, ble med oss i LUB Agder for en kopp kaffe og god prat i peisestua i etterkant. Dette ble dermed en meget vellykket, sterk og vakker markering, hvor også flere utenfor LUB var blant de omkring 60 store og små som fikk minnet sine kjære. 
 
Sosialt samvær
Familiehelgen fortsatte etter lystenningen, og mens mennene så til at barna fikk kveldsstellet og lagt seg, tok damene en tur i hotellets utendørs boblebad; hvilket ryktes at var en fin opplevelse! Resten av kvelden tilbrakte vi i et fellesrom hvor den gode samtalen fikk fortsette utover kveldstimene. Et av medlemmene satte gode ord på det i løpet av kvelden: ”Det er godt å være sammen med dere, for da får jeg sagt det som jeg ellers ikke tør å si andre steder”.
Søndagen brukte vi god tid rundt frokostbufféen, og samlet oss deretter på ny i peisestuen. Der hadde vi en utlodning med et bugnende bord av premier. Medlemmene selv hadde med seg premier i tillegg til enkelte sponsinger. Det var mange barn og voksne som kunne dra fra loddtrekningen godt fornøyde med” investeringen”.
 
Tusen takk for en flott og stemningsfull familiehelg alle sammen!
 
 
Mediedekning
I tiden før, under og etter 15. oktober-markeringen fikk LUB Agder god dekning i de lokale mediene på Sørlandet. Medlemmene våre var i Kristiansands Avis, Grimstad Adressetidende og Agderposten. Sistnevnte avis var også tilstede under markeringen vår, og skrev et flott stykke om det dagen etter.
Særdeles positivt er det at det dukker opp mennesker under lystenningen som ellers ikke ville kjent til hverken LUB eller Tenn et lys, men som kom på grunn av mediedekningen.

Tusen hjertelig takk til våre flotte medlemmer som stilte opp for intervjuer og leserinnlegg!!
 
Artiklene kan du lese i lenkene nedenfor:

Mintes de døde barna - Agderposten 15.10.2016

Tenner lys for Barna de mistet - Kristaiansands Avis 13.10.2016

Kjempet for å få sørge over Nora Sofie - Agderposten 15.10.2016

Tenner lys for de små - Grimstad Adressetidene 15.10.2016

Vi minnes våre barn med lys - Agderposten Sideblikk 12.10.2016

I dag tenner vi en bølge av lys for Barna vi mistet - Dagblabdet 15.10.2015

Primus motor for turen, Øystein, har lenge hatt en drøm om å padle Søgneelva fra Sogndalen kommune og helt til den munner

i havet i Søgne kommune (begge i Vest-Agder).

Turen gikk fra Stokkeland til Landbruksskolen – vi burde nok vært fornøyd med å klare å komme halvveis, og i etterkant er nok konklusjonen at vi burde gitt oss mens leken var god, og stoppet omtrent der hvor elva snirkler seg under E39.

Elva har sett idyllisk ut når jeg har kjørt forbi tidligere og siste årene vært på listen over ting jeg har hatt lyst til å gjøre. Derfor var det naturlig å velge denne elva til årets tur, sier Øystein. Elva bukter seg i mange svinger nedover dalen. Det gjør at når man runder en sving – så aner man ikke om det man møter er grunner, trær over elva, rasteplassmuligheter eller rett og slett bare en nydelig stille elv som drar kajakkene nedover av seg selv. I og med at ingen hadde vært her før fikk vi litt følelsen av å være med i en Brødrene Dahl episode og at det hele var en liten oppdagelsestur i nærområdet vårt!

 

Med på turen var «padlemester» Kjetil, «sjefsstyrer» Steffen, «skogsrydder»

Torbjørn og «ekspedisjonsleder» Øystein. Turen var egentlig tenkt som en guttetur, men grunnet noe frafall og litt manglende påmelding snek «hønene» Ragnete og Silje med på turen. Gutta likte nok bare dette – selv om det ikke ble sakt høyt ;)

Elva tilfredsstilte! Det var akkurat så krevende – kanskje nesten litt lettere enn fryktet. Man måtte ut av kajakken og dra den over steiner, måtte bøye bort kvister og dukke litt av og til, men stort sett kunne man sitte slapt og styre nedover fordi det var litt fart i elva. Det var nydelige plasser å gå i land å tenne bål. Vi tenkte alltid at «det kommer sikkert en fin en til» - så vi drøyde litt for lenge. Fant en nydelig bålplass – dog litt kronglete å komme i land. Pølser, brus, toast og sjokolade på kulturbeitet til en lokal bonde i sola – nydelig!!!

Etter å ha padlet i nærmere 4 timer og vært på tur i nærmere 6 timer var målet nådd. Litt sliten, litt stive i skuldrene, men en stor erfaring rikere: at man aldri trenger å reise langt for å oppleve noe nytt og spennende. Turen ble en 0 kostnadstur og det er også noe å ta med seg. Det er kanskje ikke alltid man må gjøre så mye spesielt for at det skal bli spesielt!

Selv sitter jeg igjen med at dette var kanskje begynnelsen på noe. Det er definitivt noe jeg skal gjøre igjen og hvorfor da ikke gjøre det med mennesker som betyr så mye for meg? Om det i fremtiden er egnet som guttetur, jentetur, voksentur eller familietur tenker jeg bare handler om hvor man padler, hvor lenge man padler og hva man gjør underveis. Dette gjør vi gjerne igjen! Kanskje må det bli en tur i Aust-Agder neste gang… ?!

Takk for en nydelig tur! Ekspedisjonsleder Øystein

 

 

 

Det er blitt en tradisjon for lokallaget i Agder med en sommersamling i idylliske, sørlandske omgivelser. I år igjen gikk turen til Grefstadvika i Grimstad kommune, og hjemmet til medlemmene Camilla og Kjetil.

En ekstra vri på årets sommersamling var LUB Aktiv-prosjektet, hvor deltakerne fullførte Grimstad Maraton i forkant av samlingen.

Dette er et av arrangementene det alltid er stor oppslutning rundt, og i år var intet unntak. I overkant av 50 store og små var samlet i sommersola, og ble møtt av et smilende vertskap. Sammen med flere av de oppmøtte sørget de for nok mat og drikke til alle som møtte opp. Og kanskje var det noen som hadde et ekstra behov

for mat og avslapping nettopp denne dagen.

 

En flott gjeng med LUB Agder-medlemmer hadde nemlig fullført Grimstad Maraton med stor suksess denne dagen, og kom rett fra løp til sommersamling. Da passet det godt å komme til dekket bord, god mat og drikke, og muligheten til et avkjølende bad i sjøen. Du kan lese mer om LUB Aktiv her.

Det er alltid god å se hvor lett praten går på disse samlingene. Det er mange som

er samlet, og praten sitter løst mellom alle. Kanskje er det den felles bakgrunnen alle deler som gjør at samtalene flyter. Det er også gøy å se barna finne hverandre og at leken går godt. -Og så passer det også godt at vertskapet har en stor, flott hage der barna kan få ut all den energi de måtte ønske å få ut. Med sjøen bare en liten rusletur unna, var det også mange som fikk tatt seg et bad denne juni-ettermiddagen.

Vi er også heldige med å ha en del sponsorer til sommersamlingene våre. I år fikk vi spons fra Rema 1000 Grimstad, Kiwi Nedenes, Bunnpris i Søgne og is fra Hennig Olsen is i Kristiansand. Sistnevnte sørget for en mengde is til barna. -Ja, faktisk så mange at også de voksne kunne ta seg en is i sommervarmen.

Takk til alle de fremmøtte som gjorde dagen til en veldig fin en. Og ikke minst takk til vertskapet som år etter år åpner hjem og hage for LUB Agders sommersamling.

Ikledd egendesignet LUB-t-skjorte gjennomførte 9 LUB-medlemmer Grimstad Maraton i ulike distanser, fra 5 km til halvmaraton på 21 km.

– Folk ble gira, det var kjempegøy, sier Silje Christensen som var leder og motivator for gruppa.

Spent gjeng klare før start. Bak f.v.: Steffen Johan Rentsch, Erik Songe-Møller, Kjetil Tveite. Foran f.v.: Camilla Grefstad Wiig, Silje Christensen, Johanne Hermannsen, Marianne Alsand Tveite, Ragnete Jacobsen og Vanja Knutsen Solnes.

De spreke LUB-medlemmene i Agder har trent sammen siden Silje startet opp LUB Aktiv prosjektet med kick-off 9. april. Deltakerne forpliktet seg til å være fysisk aktiv 3 ganger i uka fram til deltakelse i Grimstad maraton 18. juni. Prosjekt var finansiert av ExtraStiftelsen som del av det større prosjektet "Når kroppen sørger".

Les hele saken her

Logo Grasrotandelen

Gjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag med fem prosent av innsatsen. I løpet av et år kan det bli bra summer dersom mange velger LUB som sin mottaker av Grasrotandelen.

Slik går du fram for å gi 5 prosent av det du tipper for til LUB Agder fylkeslag:

En fin kveld i mai 2015 inviterte styret med seg kontaktpersonene i fylkeslaget på en middag i Kristiansand sentrum. Her fikk vi noen nyttige diskusjoner, og snakket om viktige emner.

 

Litt forfall ble det, men de som var tilstede fikk snakket om både sorgstøtte, lokale aktiviteter, samt overordnet om LUB sitt arbeid. Da hjalp det selvsagt også at styreleder i LUB, Øystein Lie, også var med oss! 

Vi var innom flere sider ved det lokale sorgstøttearbeidet, og stoppet særlig opp på dette med sorggrupper. Dette er en viktig arena, og kanskje den også blir viktigere i tiden som kommer. Vi ønsker at LUB skal bli enda mer synlig, og da må vi også være beredt til å ta i mot nyrammete med et godt tilbud. Sorggrupper blir dermed en nøkkel fremover i dette tilbudet.

LUB fyller i år 30 år. I anledning jubileet, håper vi på å få formidlet noen av de gode tingene som LUB har bidratt med disse årene. En ting er at LUB har vært tilstede for de som har trengt det, og en annen er alle de barna som har vokst opp takker være LUB sine bidrag på forskning og forebygging. Dette håper vi det kan bli blest om i media, og i lokallagets aktiviteter. 

Etter å ha fått en iémyldring rundt noen kommende lokale aktiviteter, kunne vi ønske hverandre en god kveld videre og reise hvert til vårt. Skjønt enige om at en slik arena som dette var verdt å få til flere ganger.

For LUB Agder, Leif Martin Salvesen.

Lystenning på den internasjonale minnedagen 15. oktober 2014 for barna vi savner

LUB Agder hadde åpent arrangement i Grefstadvika med pølsegrilling, kaffe, te og kjeks. Kl. 19 tente alle håndholdte fakler og laget et flott hjerte av faklene på stranden.

I Søgne samlet deltakerne i en sorggruppe seg til felles lystenning der de mintes sine kjære barn.

Lystenning i Grefstadvika 15. okt 2014
GRIMSTAD: Lystenning i Grefstadvika.
 
Lystenning i Grefstadvika i Grimstad 15. oktober.
SØGNE: Lystenning i Søgne i Vest-Agder.

 

Les mer om Tenn et lys-aksjonen og minnedagen her: Tenn et lys

Samtaler og hygge på gressplenen i solskinnetSommerfest i Grefstadvika 2014

Les rapport fra sommerfesten.

Førstehjelpskurs

15. mars 2014 arrangerte LUB Agder førstehjelpskurs for sine medlemmer. Det var en erfaren kursholder fra Norsk Luftambulanse som var sammen med oss. Deltakerne fikk gått igjennom flere viktige temaer knyttet til førstehjelp for dem som har omsorg for barn. Vi snakket om "kjeden som redder barn" og varsling til 113. Vi var innom enkelte akutte sykdommer og forgiftninger, og vi diskuterte alvorlige hendelser og skader. En del praktiske øvelser fikk vi også gjort med hjerte- og lungeredning både på både baby- og barnedukker.Dette var verdifull læring. Heldagskurset var en god investering i vår egen og våre barns trygghet. Takk til Gunnar Berge fra Norsk Luftambulanse, og takk til NAV Aust-Agder for lån av lokaler. Mvh Leif Martin, LUB Agder Se artikkel om Julefesten 2013: LUB Agders julefest 2013

LUB Agders familiehelg 2013

Fredag 1. november sjekket åtte familier inn på Noas Ark i Kristiansand Dyrepark. Dette er blitt en god tradisjon, og det er nå tredje året familiehelgen arrangeres her.Dyreparken hotel

Hotellet er et veldig godt sted for et arrangement som inkluderer barn. – Her er det et stort lekerom som barna leker sammen i, og så er jo også Dyreparken rett utenfor døra. Lekerommet fikk kjørt seg helt fra starten. Flere av barna hadde sett frem til dette i lang tid, og det er utrolig gøy å se hvordan de finner hverandre, og hvilken glede de finner i hverandre. Så mens de voksne satt ved middagsbordet og inntok en tre-retters, løp barna skytteltrafikk mellom middagsbordet og lekerommet. Og det at barna har det fint på denne familiesamlingen er utrolig viktig, og bevisstheten rundt dette ble forsterket på seminaret vi hadde på lørdagen.

Praten innimellom er god og viktig
Etter middag på fredagskvelden er det praten som gjenstår. De som kan løsrive seg fra barnelegging, og har overskudd til en prat, samles for gode samtaler. Det er i slike settinger at de gode samtalene virkelig kommer frem. Det er her mange finner den største nytten av de samlingene vi har i LUB. Det er en egen opplevelse å være sammen med venner i LUB-nettverket. Takhøyden er så stor, og åpenheten likeså. Dette gjør det mulig for de fleste å snakke ut om det de måtte føle for. Det er ingen andre forsamlinger man finner like mye forståelse, empati og hjelp i som denne, der alle har en vond hendelse til felles. Men selv om det er sorgen som har brakt oss sammen, sitter også latteren løst blant oss. Her kan man veksle mellom gråt og latter på kort tid, uten at de rundt ser på det som unormalt, rart eller ubehagelig. – Vi stoler på hverandre, og vi finner trøst i hverandre.

Barn som pårørende
Lørdagen var dagen for seminar for de voksne, og Dyreparken-besøk for barna. Ni flotte ungdommer stilte opp som barnevakter, og dro med seg 13 herlige barn på trilletur. Dyreparken sponset oss med inngangsbilletter, og barna fikk en flott opplevelse sammen med barnevakter de tidlig slo seg til ro med. Stor takk til barnevaktene for den fantastiske jobben de gjorde. De er avgjørende for å gjøre seminardelen av familiehelgen mulig.

Seminaret denne helgen dreide seg om barn i sorg. LUB Agder ønsket å fortsette tråden fra fagseminaret som ble arrangert i Kristiansand tidligere i år, og fikk gode foredragsholdere fra Barns Beste til familiehelgen.Foredrag Siri Gjesdahl og Singegun RoedalSiri Gjesdahl (t.v.) og Signegun Romedal (t.h.) geleidet oss gjennom temaet «Søsken som pårørende» på en veldig flott måte. Her var det godt med rom for diskusjon og meningsutveksling, og man kunne spille inn egne erfaringer. Dette med å være delaktig selv er en viktig del av familiehelgen. Det er godt å få luftet erfaringer og tanker av og til, og særlig sammen med mennesker som har en bedre forutsetning en vanlig for å forstå tankene man kommer med.

Barns Beste var med oss på formiddagen, og etter lunsj hadde vi en åpen runde der vi fortsatte med den samme tråden. Her kom det frem mange fine tanker, gode innspill og mange viktige erfaringer. Mot slutten av økten vinklet vi det også inn mot ønsker for hva LUB Agder skal gjøre fremover av arrangementer, sammenkomster, sorgstøtte, og annen aktivitet. LUB Agder er et aktivt fylkeslag, og det vil vi også jobbe med å være fremover.

Himmelbrev
Etter et gledelig gjensyn med alle barna, som kom inn fra en fin tur i Dyreparken, og et heidundrende loddsalg med tilhørende utlodning av premier, ventet minnestunden. I år gjorde LUB Agder en ny vri på minnestunden, og det ble en vakker og minnerik stund. Tidligere på lørdagen hadde både barn og voksne anledning til å skrive himmelbrev til sine avdøde søsken og barn. De voksne skrev kanskje noen av sine innerste tanker, og barna tegnet en flott tegning til søsteren eller broren som ikke kan være der sammen med dem. Her var det en fin blanding av kreativitet og dype tanker. Skrive og tegne himmelbrevMinnestunden ble holdt på utsiden av hotellet, noe senere på dagen. Helt nede langs vannkanten samlet vi oss rundt en bålpanne, og stunden ble innviet med diktlesning fra boken «Himmelbrev». Deretter kunne hver familie gå frem og sende sine himmelbrev til barnet de savner. Flotte tegninger, dype tanker og gode ord ble sendt med flammene og røyken opp til himmels, og opp til dem vi hadde laget brevene til.

Himmelbrev sendt med flammerTakk for en fin helg
Etter minnestunden ventet flere gode samtaler over middagsbordet, og barna fikk igjen leke med hverandre. Praten går stort sett uavbrutt, og at det er viktige samtaler levnes det liten tvil om. – Det er også en gjentakende tilbakemelding at gjerne kunne vært enda mer tid til den gode praten, og det tyder på at LUB Agder nok kommer til å ha gode aktiviteter også fremover, med engasjerte medlemmer. Så takk til alle som var med på familiehelgen! Dere gjorde helgen til en god og minnerik samling!

Vi vil gjerne også sende en takk til de som sponset oss gjennom helgen med både smått og stort: Blant annet Kristiansand Dyrepark, Rica Dyreparken Hotell (Noas Ark), Aquarama Kristiansand og Barnas Hus Arendal.

Sommerfest 2013

Søndag 9. juni inviterte LUB Agder til sommerfest for alle sine medlemmer. Stedet var, som det har vært de siste årene, Grefstadvika i Grimstad. Familien Wiig åpnet sin nydelige hage for sommerkledde festdeltakere. Agder-sommerfest1-2013 

Med stort og smått var vi rundt 35 mennesker som møtte opp denne flotte sommerdagen. Her var det medlemmer fra både Aust og Vest i Agder, og det var gledelig at vi ble en så stor gjeng! Barna fant fort hverandre og leken gikk gjennom hele ettermiddagen. Samtidig kunne praten flyte mellom de voksne, slik den ofte gjør i LUB sammenhenger. Som en av de fremmøtte sa: «Nå har jeg vært her en stund allerede, men tror jeg bare har rukket å hilse på tre personer…». Det tette samholdet, den gode praten, og den hyggelige, åpne tonen er noe av det som gjør slike LUB arrangementer til noe helt spesielt.

 Sommerfest-Agder-på lineFylkeslaget har vært så heldige i år at all maten til grillfesten har vært sponset av ulike butikker fra nærområdet. En hel masse kjøttvarer, samt salat, drikke, is, snacks, grillkull med mer, var fangsten etter at vi hadde gjort noen fremstøt overfor noen butikker. Med det kunne alle medlemmer spise seg gode og mette, uten å tenke på å ta med seg noe annet enn godt humør.

Vi var heldige med været denne dagen. Grimstad skal være en av de mest solrike norske byer, og denne dagen var et godt eksempel på det. Dermed kunne vi også ta turen ned til friluftsområdet og stranden i Grefstadvika for å bade. Her var mange både store og små som våget seg uti, selv om temperaturen i vannet ikke så ut til å være all verden. Men heldigvis kunne sola varme kalde kropper etterpå! Vertene selv, samt flere av gjestene hadde bakt kake for anledningen. Og sammen med småis, frukt og bær, ble dette en god dessert. Igjen kunne praten gå, og barna leke, den siste tiden før kvelden kom.

Alt i alt var dette en nydelig dag! Stor takk til Familien Wiig som gjorde dagen mulig! Og takk til Rema 1000 Myrene, Coop Obs Stoa og Kiwi Myrene for sponsing av maten.

For LUB Agder, Leif Martin Salvesen

Scroll to Top