Bli Medlem Støtt oss Materiell
Hedmark og Oppland

LUBs fylkeslag i Hedmark og Oppland tilbyr sorgstøtte og fellesskap (se aktiviteter nedenfor). LUB har også flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Gyda Beate Høgh
E-post: hedmark.oppland.lub@gmail.com
Tlf: 932 86 516
Kto.nr: 5081.08.48429
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 917 979 111
Facebookgruppe: LUB Hedmark/Oppland fylkeslag.

Vipps nr. 94045 Facebook logoGrasrotandelen logo

Mandag 15. oktober: Møteplass og markering på Lillehammer og i Kongsvinger i anledning Wave of light. Lillehammer kl. 18. Kongsvinger kl. 18.30. Les mer om arrangementene under.

Velkommen til å bli med i den lukkede Facebookgruppa LUB Hedmark/Oppland fylkeslag.

 

Bilder av tente lys med tekst "Tenn et lys for våre barn"

LILLEHAMMER:

I anledning Wave of light, den internasjonale minnedagen for barn som døde tidlig i livet ønsker vi å invitere dere til markering og møteplass på Lillehammer.

Vi møtes på Atelier kakao mandag 15. oktober kl 18.

Det vil bli servert middag som dekkes av fylkeslaget. Det man ønsker av drikke betaler man selv. 
Det vil bli en minnestund hvor man tenner lys for barna man har mistet og det er rom for samtaler rundt bordet. 
Det vil bli et hjørne hvor barna kan tegne.

Siden vi reserverer kafeen bare til oss ønsker vi påmelding til møteplassen.
Påmelding til hedmark.oppland.lub@gmail.com
Se også arrangementet på Facebook.
 

KONGSVINGER:

Velkommen til "Wave of Light"-markering og møteplass på Kongsvinger mandag 15. oktober. Vi møtes først ved krematoriet kl 1830, og går deretter til minnelunden for lystenning der og på gravene. Etterpå samles vi på Manis for samtaler og pizza, som fylkeslaget står for.

Denne gangen må vi ha en påmelding og det kan gjøres på melding til Jane på 92092058 innen fredag 13/10. Vi har med lys til alle. Denne møteplassen er også for barn.

 

Illustrasjon av to foreldre, i skyggen de kaster holder de et barn mellom seg. Ill: WallaceVi har startet opp en møteplass for foreldre, besteforeldre og andre som er berørt av tap av et lite barn, på Kongsvinger. Neste møte blir 12. februar, kl 18.00- 20.00.

Vi har fått låne lokaler ved Kongsvinger frivilligsentral, det ligger i hjørnet ved Kongsvinger rådhusteater. Det blir et uformelt møte med enkel servering. Velkommen! 

Er det noe du lurer på ta kontakt med Katrine Solbakken tlf/SMS 95025393 eller Jane Sjøbrend 92092058

LUB Hedmark/Oppland har fått 20 000 kr i støtte fra Hedmark sparebank!

Tusen takk for verdifull støtte!

Bilderesultat for hedmark sparebank

(Publisert 20.06.17)

 

Logo Grasrotandelen

Gjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag med 5% av innsatsen. I løpet av et år kan det bli bra summer dersom mange velger LUB som sin mottaker av Grasrotandelen.

 

Slik går du fram for å gi 5% av det du tipper for til LUB Finnmark fylkeslag:

Hedmark og Oppland Fylkeslag arrangerte helgen 11-12 juni 2016 Familiehelg/Sommeravslutning på Hafjell, nærmere bestemt ved Nermo Hotell, Øyer. Dette har vært en tradisjon for fylkeslaget, men i 2015 hadde man et opphold. Det var derfor veldig hyggelig for lagets medlemmer at tradisjonen ble tatt opp igjen av styret i år.

Minigolf

I år ble det reservert familierom ved Nermo Hotell fra lørdag til søndag. Hele 10 familier deltok på samlingen, og det var i alt 14 barn.

Offisiell del av programmet startet lørdag med minnesamling. Vi tente lys for de kjære barna som vi har mistet og savner så sårt. Etterpå ble de som ønsket det igjen for å snakke sammen og dele tanker og erfaringer rundt det som vi har opplevd. Det er godt å kunne sitte sammen i en slik setting og kunne kjenne seg igjen i det andre forteller, og å vite at de man snakker sammen med forstår hvordan man har det.

Samling av alle deltakerne

Vi møttes til middag lørdag kveld, selv om det var litt kjølig i luften var det fint å sitte ute. Det ble servert deilig grillmat, og vi hadde en veldig hyggelig lørdags kveld. Barna lekte og storkoste seg de også. Noen fant seg nye venner, mens andre kjente hverandre fra tidligere samlinger.

Søndag var det klart for besøk i Hunderfossen Familiepark. Rune stod klar utenfor inngangen med billetter til alle fra kl 1030. Været var på vår side stort sett hele dagen, litt forbipasserende regn men det gjorde ikke så mye – ungene storkoste seg allikevel. Noen møttes til felles lunsj, og hadde det hyggelig sammen også i parken. Alt i alt oppsummert – en veldig fin helg for både store og små!

Tusen takk til styret i Fylkeslaget som arrangerte denne flotte helgen for oss medlemmer!

 

Trude Engebretsen

Vi var 18 voksne og 8 barn som var samlet til en flott helg på Finnskogtoppen 20.-22. november 2015.

 

Hyggelig rundt bålet. F.v. Katarina Gamme, Vegard Gamme Svello, Jacob Delphin, Sissel Delfin, Jorid Tollefsbøl, Elin Tollefsbøl, Sunniva Katinka Ødegaard, Andreas Høgh, Lars Erland Nogva, Sidsel Juell Theisen og Rune Svello.

De fleste kom i løpet av fredagen. Da valgte mange å bade og kose seg. Etter middagen samlet vi oss i peisstuen, der det ble ønsket velkommen , og det ble lest dikt og spilt nydelig musikk av Lub sine medlemmer. Etter det valgte mange å sitte og ha de gode samtalene med hverandre, mens barna og noen voksne tok et kveldsbad. Denne kvelden var det også hentet inn en sangerinne, som underholdt og også sang noen vakre selvskrevne sanger.

Etter frokost lørdag, var det en gjeng som ville ut å gå en tur i de vakre omgivelsene, og det ble tent bål, lest dikt, og sunget bålsanger. En veldig flott formiddag. Etter lunsj var det tid for minnestund, der alle tente lys for barnet de har mistet, og vi satt sammen og kjente på savnet og pratet sammen. Det er veldig givende, og en viktig del av turen for medlemmene i LUB Hedmark og Oppland. Der ble det også sunget en vakker sang av en av medlemmene. Lørdag ettermiddag ble brukt til mer bading, hvile og trening. Etter middagen samlet alle seg i peisstuen igjen der barna spilte spill og koste seg med lørdagsgodt. De voksne spiste også litt godteri, spilte spill og snakket sammen. Som et medlem så treffende sa det "en blir sliten av å slappe av".
Gruppebilde: Bakre rekke f.v:  Jorid og Elin, Andreas, Egil, Lars Erland, Hanne og Per med Edvard Nicolai på armen, Sunniva Katinka, Kamilla, Sissel og Jacob.  Midtre rekke f.v.: Annie Fredrica, Arvid Wilhelm, Katarina, Vegard med hunden Occi. Fremre rekke f.v: Åsmund, Sidsel og Gyda Beate.
Søndag etter frokost, valgte noen å gå en tur, mens andre passet på å bade en siste gang. Så tok vi gruppebilde og avsluttet med lunsj. Det var et fint og givende opphold, og et godt avbrekk i en krevende hverdag. Vi er fornøyde og takknemlige for å få muligheten til å samles en helg,  og møtes i fellesskapet der vi kan minnes de vi har mistet.

Krediteringsstempel ExtraStiftelsenLars Erland Nogva

Barnekor med Nora, Emilie, Karoline, Elise og Åsa.

Tenn et lys-arrangement i Søndre Park på Lillehammer i regi av LUB Hedmark/Oppland på den internasjonale minnedagen 15. oktober for barna vi har mistet.

Det var rundt 100 oppmøtte i parken på Lillehammer. Andre bidragsytere denne dagen var Charlotte Lien (se sang i video under), Marianne Løbak som sang, Sidsel Juell Theisen som sang og leste et brev til Ingeborg. Lillehammer Lyd og Lys som hjalp oss med lyden, Thor Kvande som spilte piano for oss og Plantasjen på Lillehammer som sponset oss med fakler. Lillehammer Kommune som lånte oss parken denne dagen. Alt i alt ble det en fin og stemmnigsfull markering.

Her er en film som sønnen min Adrian Pedersen lagde etter "Tenn lys" markeringen her på Lillehammer. Sangeren er Charlotte Lien, og bildene er fra markering. Det var rundt 100 oppmøtte i parken på Lillehammer. Andre bidragsytere denne dagen var Nora, Emilie, Karoline, Elise og Åsa (barnekoret som sang), Marianne Løbak som sang, Sidsel Juell Theisen som sang og leste et brev til Ingeborg. Lillehammer Lyd og Lys som hjalp oss med lyden, Thor Kvande som spilte piano for oss og Plantasjen på Lillehammer som sponset oss med fakler. Lillehammer Kommune som lånte oss parken denne dagen. Alt i alt ble det en fin og stemmnigsfull markering ❤❤❤ (det hele er filmet med mobil)

Posted by Gyda Beate on 21. oktober 2015

 

Filmen er laget av Adrian Pedersen (filmet med mobil). Sangeren er Charlotte Lien, og bildene er fra markeringen.

 
 

Tente lys formet som hjerte i Søndre Park
 

Tenn et lys-stand på Lillehammer lørdag 10. oktober

Foto: Tenn et lys-stand med plakat og utdeling av brosjyrer

Representanter fra LUB Hedmark/Oppland sto på stand i gågata på Lillehammer lørdag 10. oktober. Der markedsførte de Tenn et lys-arrangementet som skal finne sted på Lillehammer 15. oktober. Fra venstre: Marit Lie Hermanrud, kontaktperson for besteforeldre, Gyda Beate Smestad, leder av møteplassen på Lillehammer og Lisbeth Svendsrud, frivillig medhjelper.

 

Målet for Møteplassen er at vi skal kunne dele tanker og følelser. Alle har anledning til å komme, uansett om man er nyrammet eller har mistet barn for lenge siden. Her er det mulighet til å treffe andre i samme situasjon. Vi tenner også lys for det barnet vi har mistet. Treffene holdes på Hotel Central i Elverum eller hjemme hos noen.

Er dette noe for deg? Ta kontakt med Sidsel Juell Theisen på tlf 95160274 eller Sissel Træland Delphin på e-post: sisseldelphin@hotmail.com.

Sider

Scroll to Top