Bli Medlem Støtt oss Materiell
Hedmark og Oppland

LUBs fylkeslag i Hedmark og Oppland tilbyr sorgstøtte og fellesskap (se aktiviteter nedenfor). LUB har også flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Gyda Beate Høgh
E-post: hedmark.oppland.lub@gmail.com
Tlf: 932 86 516
Kto.nr: 5081.08.48429
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 917 979 111
Facebookgruppe: LUB Hedmark/Oppland fylkeslag.

Vipps nr. 94045 Facebook logoGrasrotandelen logo

12. februar 2018: Møteplass på Kongsvinger, kl. 18.00 - 20.00. Kongsvinger frivilligsentral (i hjørnet ved Kongsvinger rådhusteater). Er det noe du lurer på ta kontakt med Katrine Solbakken tlf/SMS 95025393 eller Jane Sjøbrend 92092058

Alle er hjertelig velkommen til disse treffene!

Velkommen til å bli med i den lukkede Facebookgruppa LUB Hedmark/Oppland fylkeslag.

 

Illustrasjon av to foreldre, i skyggen de kaster holder de et barn mellom seg. Ill: WallaceVi har startet opp en møteplass for foreldre, besteforeldre og andre som er berørt av tap av et lite barn, på Kongsvinger. Neste møte blir 12. februar, kl 18.00- 20.00.

Vi har fått låne lokaler ved Kongsvinger frivilligsentral, det ligger i hjørnet ved Kongsvinger rådhusteater. Det blir et uformelt møte med enkel servering. Velkommen! 

Er det noe du lurer på ta kontakt med Katrine Solbakken tlf/SMS 95025393 eller Jane Sjøbrend 92092058

LUB Hedmark/Oppland har fått 20 000 kr i støtte fra Hedmark sparebank!

Tusen takk for verdifull støtte!

Bilderesultat for hedmark sparebank

(Publisert 20.06.17)

 

Logo Grasrotandelen

Gjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag med 5% av innsatsen. I løpet av et år kan det bli bra summer dersom mange velger LUB som sin mottaker av Grasrotandelen.

 

Slik går du fram for å gi 5% av det du tipper for til LUB Finnmark fylkeslag:

Hedmark og Oppland Fylkeslag arrangerte helgen 11-12 juni 2016 Familiehelg/Sommeravslutning på Hafjell, nærmere bestemt ved Nermo Hotell, Øyer. Dette har vært en tradisjon for fylkeslaget, men i 2015 hadde man et opphold. Det var derfor veldig hyggelig for lagets medlemmer at tradisjonen ble tatt opp igjen av styret i år.

Minigolf

I år ble det reservert familierom ved Nermo Hotell fra lørdag til søndag. Hele 10 familier deltok på samlingen, og det var i alt 14 barn.

Offisiell del av programmet startet lørdag med minnesamling. Vi tente lys for de kjære barna som vi har mistet og savner så sårt. Etterpå ble de som ønsket det igjen for å snakke sammen og dele tanker og erfaringer rundt det som vi har opplevd. Det er godt å kunne sitte sammen i en slik setting og kunne kjenne seg igjen i det andre forteller, og å vite at de man snakker sammen med forstår hvordan man har det.

Samling av alle deltakerne

Vi møttes til middag lørdag kveld, selv om det var litt kjølig i luften var det fint å sitte ute. Det ble servert deilig grillmat, og vi hadde en veldig hyggelig lørdags kveld. Barna lekte og storkoste seg de også. Noen fant seg nye venner, mens andre kjente hverandre fra tidligere samlinger.

Søndag var det klart for besøk i Hunderfossen Familiepark. Rune stod klar utenfor inngangen med billetter til alle fra kl 1030. Været var på vår side stort sett hele dagen, litt forbipasserende regn men det gjorde ikke så mye – ungene storkoste seg allikevel. Noen møttes til felles lunsj, og hadde det hyggelig sammen også i parken. Alt i alt oppsummert – en veldig fin helg for både store og små!

Tusen takk til styret i Fylkeslaget som arrangerte denne flotte helgen for oss medlemmer!

 

Trude Engebretsen

Vi var 18 voksne og 8 barn som var samlet til en flott helg på Finnskogtoppen 20.-22. november 2015.

 

Hyggelig rundt bålet. F.v. Katarina Gamme, Vegard Gamme Svello, Jacob Delphin, Sissel Delfin, Jorid Tollefsbøl, Elin Tollefsbøl, Sunniva Katinka Ødegaard, Andreas Høgh, Lars Erland Nogva, Sidsel Juell Theisen og Rune Svello.

De fleste kom i løpet av fredagen. Da valgte mange å bade og kose seg. Etter middagen samlet vi oss i peisstuen, der det ble ønsket velkommen , og det ble lest dikt og spilt nydelig musikk av Lub sine medlemmer. Etter det valgte mange å sitte og ha de gode samtalene med hverandre, mens barna og noen voksne tok et kveldsbad. Denne kvelden var det også hentet inn en sangerinne, som underholdt og også sang noen vakre selvskrevne sanger.

Etter frokost lørdag, var det en gjeng som ville ut å gå en tur i de vakre omgivelsene, og det ble tent bål, lest dikt, og sunget bålsanger. En veldig flott formiddag. Etter lunsj var det tid for minnestund, der alle tente lys for barnet de har mistet, og vi satt sammen og kjente på savnet og pratet sammen. Det er veldig givende, og en viktig del av turen for medlemmene i LUB Hedmark og Oppland. Der ble det også sunget en vakker sang av en av medlemmene. Lørdag ettermiddag ble brukt til mer bading, hvile og trening. Etter middagen samlet alle seg i peisstuen igjen der barna spilte spill og koste seg med lørdagsgodt. De voksne spiste også litt godteri, spilte spill og snakket sammen. Som et medlem så treffende sa det "en blir sliten av å slappe av".
Gruppebilde: Bakre rekke f.v:  Jorid og Elin, Andreas, Egil, Lars Erland, Hanne og Per med Edvard Nicolai på armen, Sunniva Katinka, Kamilla, Sissel og Jacob.  Midtre rekke f.v.: Annie Fredrica, Arvid Wilhelm, Katarina, Vegard med hunden Occi. Fremre rekke f.v: Åsmund, Sidsel og Gyda Beate.
Søndag etter frokost, valgte noen å gå en tur, mens andre passet på å bade en siste gang. Så tok vi gruppebilde og avsluttet med lunsj. Det var et fint og givende opphold, og et godt avbrekk i en krevende hverdag. Vi er fornøyde og takknemlige for å få muligheten til å samles en helg,  og møtes i fellesskapet der vi kan minnes de vi har mistet.

Krediteringsstempel ExtraStiftelsenLars Erland Nogva

Barnekor med Nora, Emilie, Karoline, Elise og Åsa.

Tenn et lys-arrangement i Søndre Park på Lillehammer i regi av LUB Hedmark/Oppland på den internasjonale minnedagen 15. oktober for barna vi har mistet.

Det var rundt 100 oppmøtte i parken på Lillehammer. Andre bidragsytere denne dagen var Charlotte Lien (se sang i video under), Marianne Løbak som sang, Sidsel Juell Theisen som sang og leste et brev til Ingeborg. Lillehammer Lyd og Lys som hjalp oss med lyden, Thor Kvande som spilte piano for oss og Plantasjen på Lillehammer som sponset oss med fakler. Lillehammer Kommune som lånte oss parken denne dagen. Alt i alt ble det en fin og stemmnigsfull markering.

Her er en film som sønnen min Adrian Pedersen lagde etter "Tenn lys" markeringen her på Lillehammer. Sangeren er Charlotte Lien, og bildene er fra markering. Det var rundt 100 oppmøtte i parken på Lillehammer. Andre bidragsytere denne dagen var Nora, Emilie, Karoline, Elise og Åsa (barnekoret som sang), Marianne Løbak som sang, Sidsel Juell Theisen som sang og leste et brev til Ingeborg. Lillehammer Lyd og Lys som hjalp oss med lyden, Thor Kvande som spilte piano for oss og Plantasjen på Lillehammer som sponset oss med fakler. Lillehammer Kommune som lånte oss parken denne dagen. Alt i alt ble det en fin og stemmnigsfull markering ❤❤❤ (det hele er filmet med mobil)

Posted by Gyda Beate on 21. oktober 2015

 

Filmen er laget av Adrian Pedersen (filmet med mobil). Sangeren er Charlotte Lien, og bildene er fra markeringen.

 
 

Tente lys formet som hjerte i Søndre Park
 

Tenn et lys-stand på Lillehammer lørdag 10. oktober

Foto: Tenn et lys-stand med plakat og utdeling av brosjyrer

Representanter fra LUB Hedmark/Oppland sto på stand i gågata på Lillehammer lørdag 10. oktober. Der markedsførte de Tenn et lys-arrangementet som skal finne sted på Lillehammer 15. oktober. Fra venstre: Marit Lie Hermanrud, kontaktperson for besteforeldre, Gyda Beate Smestad, leder av møteplassen på Lillehammer og Lisbeth Svendsrud, frivillig medhjelper.

 

Målet for Møteplassen er at vi skal kunne dele tanker og følelser. Alle har anledning til å komme, uansett om man er nyrammet eller har mistet barn for lenge siden. Her er det mulighet til å treffe andre i samme situasjon. Vi tenner også lys for det barnet vi har mistet. Treffene holdes på Hotel Central i Elverum eller hjemme hos noen.

Er dette noe for deg? Ta kontakt med Sidsel Juell Theisen på tlf 95160274 eller Sissel Træland Delphin på e-post: sisseldelphin@hotmail.com.

Familiehelg på Finnskogtoppen januar 2015

Helgen 16. - 18. januar var flere familier samlet til vellykket familiehelg på Finnskogtoppen.

«Finnskogen betyr for meg godt samhold og næring for både kropp og sjel! Det er godt å være sammen over tid, og finne mange og gode rom for nærvær både med seg selv og andre. Minnestunden ble sterk. Sofaene var deilige og dype, med gode samtaler. Barna fant hverandre og koste seg også.» Sidsel Theisen.

Sparebanken1HedmarkLUB Hedmark/Oppland ble tildelt 7000 kr fra Sparebanken Hedmark til retreat/familiehelg på Finnskogtoppen i januar 2015. Tusen takk for flott støtte!

 

Sorgmunter kulturkveld i Elverum

15. oktober er minnedagen for barn som døde tidlig i livet. Denne kvelden inviterte Hedmark og Oppland fylkeslag av LUB til samling på restaurant Matglede i Elverum. Et sted med gamle møbler, lun atmosfære, levende lys og masse fine mennesker.

Collage fra kulturkveld i Elverum 15okt

Det ble en følelsesladet kveld med både latter og tårer. Vi fikk høre nydelig trompetspill av Stig Hovdenak.  Søsken som fremførte sanger og egne dikt til sine døde søsken.  Et knippe damer fra korgruppa Damenes Aften fremførte flere sanger, en flott opplevelse.

Sidsel Theisen, Egil og Gaute Skullerud, samt Lola Eresto Buchengende fremførte både vare og heftige toner på fiolin, gitar og afrikanske trommer, sammen med sang.

Rune Svello bandt det hele sammen med å si litt om hver enkelt som skulle fremføre sitt bidrag. Alle som opptrådte denne kvelden fikk overrakt en rose. Sidsel Theisen sa til slutt at det hadde vært en glede for styret å arrangere denne kvelden.

Hjertelig takk for en god opplevelse, flott jobbet av alle involverte. I ettertid har det kommet mange begeistrede tilbakemeldinger. Mange har sagt at dette overgikk alle andre musikkvelder de har vært på.

Elin Tollefsbøl
Oktober 2014

Turgjeng i skogen rundt båletHøsten 2013: Retreat på Finnskogtoppen

Les artikkel: Familiehelg og retreat på Finnskogtoppen høsten 2013

 

 

 

Gruppebilde Hunderfossen 2013

Sommeren 2013: Familiehelg på Hunderfossen

Les artikkel: Familiehelg på Hunderfossen

 

Et deilig miniretreat på Finnskogtoppen!

15. – 16. september 2012.

Finnskogen-rundt-bålet610px

Lørdag den 15. september, i strålende solskinn, inntok vi helsehotellet Finnskogtoppen.
Vi var fem familier som tilsammen talte 13 store og små pluss to firbente.

Vi møttes til lunsj, og etter deilig mat og en liten omvisning på helsesenteret, samlet vi oss til en felles minnestund.Dette ble en lang og fin minnestund med innslag av både dikt og sang.
På Finnskogtoppens egen timeplan sto det ”avslapningstime”, som noen av oss benyttet oss av, og før middagstid tok vi oss en spasertur ut denne deilige høstdagen. Etter felles middag samlet vi oss i bassenget! Vi hadde felles lek og kos med store og små, og de fleste av oss avsluttet en deilig dag med et godt og varmt boblebad.

Noen av oss ”morgenfugler” (inkludert undertegnede!) stilte friske og raske kl.08.00 til en forfriskende morgentrim i bassenget med instruktør. For en deilig start på dagen!

Da også ”syvsoverne” kom seg opp, inntok vi samlet en god frokost. Etter dette sto man også fritt til hva man ville fylle tiden sin med.Noen tok seg en god spasertur som inneholdt både nydelig utsikt, bålbrenning, diktlesing m.m. Imens koste andre seg med Finnskogtoppens tilbud om treningstimer og/eller de koste seg i bassenget. Avslutningen på et herlig døgn hadde vi sammen, med en nydelig lunsj.

(Saken fortsetter under bildet)

Finnskogen2-610px

Dette har virkelig vært en helg med masse godt påfyll for både kropp og sjel! I denne rolige og avslappende atmosfæren lå alt tilrette for den gode samtalen.Jeg er sikker på at jeg har alle og enhver med meg når jeg sier at dette var en utelukkende god opplevelse med masse ”terapeutisk” avkastning. Jeg håper virkelig vi får muligheten til å møtes i slike omgivelser flere ganger.

Elin Nordfjeld
Hedmark/Oppland fylkeslag

Familiehelg på Hunderfossen 2012

Tradisjonen tro hadde Hedmark/Oppland fylkeslag og Akershus/Oslo fylkeslag invitert til familiehelg på Hunderfossen helga før St. Hans. Arrangementet er godt innarbeidet, eller som barna uttrykker det «skal vi ikke snart på sånn derre LUB-greie på Hunderfossen».

Hunderfossen12

Vi møttes fredag til grilling utenfor leilighetene på Solsiden apartments i solskinn og fint vær. Barna gjenopptok leken som om det var i går, og ikke i fjor, de møttes. Rundt grillen gikk praten familiene imellom utover kvelden. Gjenkjennbart for likerammede vekslet praten mellom trivielle ting og fortvilelse over livets største tragedier. Dette er også slik vi observerer barna i denne sammenhengen. Det oppstår lojalitetsbånd, og medfølelsen kjennes på kroppen også når det ikke blir sagt så mye.

Hunderfossen-oversikt12Lørdag morgen inviterte fylkesleder Sidsel Theisen til minnesamvær. Der det er hjerterom er det husrom, alle fikk plass i leiligheten til Sidsel og Egil. Vi er heldige som har utøvere av folkevisekunst, som går rett i hjertet når minnesamværet åpner. Bildene av dem vi har mistet, sto midt i blant oss. Ellers hyperaktive, forventningsfulle barn satt nå stille ved mor og far, og det ble en rørende stemning rundt lystenningen. Alle hadde hver sin historie å fortelle.

Hunderfossen12-badstueEtterpå møttes vi ved inngangen til Hunderfossen familiepark og fikk utdelt billetter. Familieparken har aktiviteter for store og små, men det innrømmes at de små har større utholdenhet når de skal kjøre rafting eller trollfallet for n’te gang. Dagen gikk fort i parken og de fleste så ut til å nyte å gå rundt der med egen familie, mens de som var mest sosialt hungrige ble sittende sammen en stund på kafeen.

F.v. Kamilla G. Svello, Sidsel og Egil Theisen.
F.v. Kamilla G. Svello, Sidsel og Egil Theisen.

På lørdagskvelden hadde vi bestilt middag på Nermo Hotell. Her skjedde en beklagelig glipp da en av familiene hadde fått opplyst feil sted og møtt fram på feil hotell. Dette må vi som arrangører beklage, vi må sørge for at alle får riktig informasjon. For de som fant fram var middagen en flott buffé. Også lørdagskvelden satt vi lenge etter maten var ferdig og pratet sammen i små og etter hvert en stor gruppe.

Tusen takk for en givende helg sammen, takk for at vi får bli kjent med hverandre, de som er på Hunderfossen, og de vi for alltid vil ha med oss i hjertene våre.

Beste hilsen

Rune Svello
Styremedlem Hedmark/Oppland fylkeslag.

Takk for støtte til familiehelgen fra

Sparebanken1Hedmarkfinsbraaten_logo

 

 

Familiehelg på Hunderfossen 17.-19. juni 2011

Også i år arrangerte Hedmark/Oppland og Oslo/Akershus fylkeslag familiehelg på Hunderfossen familiepark. Dette er blitt en tradisjon som mange setter pris på. I år var vi 13 familier med til sammen 26 barn.

Hunderfossen2011nett

Fredag kveld tente vi grillene og man sluttet seg til etter hvert som man ankom leilighetene.
Det ble en hyggelig kveld med anledning til å prate og bli litt kjent. Mange av barna kjenner hverandre fra tidligere turer og finner fort tonen med både gamle og nye venner.

Lørdag morgen inviterte Sidsel og Egil til minnestund i sin leilighet. Etter minnestunden reiste vi til Hunderfossen hvor små og store koste seg hele dagen. For de som ønsket det var det avtalt felles lunsj/møtested inne i parken.

Vi har vært litt uheldige med været på disse turene våre, så i år tok vi ingen sjanser. I stedet for grilling valgte vi å spise på Øyer gjestegård lørdag kveld. Etter en hel dag i parken i vekslende vær, var det godt å sitte inne da kvelden kom. Da vi kom tilbake til leilighetene etter middag, møttes de som ennå hadde litt energi igjen utenfor leilighetene og ble sittende og prate.

På søndag var det oppbrudd og noen reiste hjem, mens andre valgte enda en dag i parken.
Det er nå flere og flere som blir med på disse årlige turene, og det tyder på at det oppleves som noe fint. Takk for en hyggelig helg.

Jane Sjøbrend
Hedmark/Oppland fylkeslag

Seremoni med ballonger på møteplassen

Møteplassen 7. mai 2011 falt på fødselsdagen til Ingeborg (som ville blitt 4 år). Da ble det litt fødselsdagsfeiring også, med jordbærkake og sjokoladekake. Rune og Kamilla hadde med seg en fin gave; ballonger og helium. Vi blåste dem opp og alle skrev noen ord til dem vi har mistet på ballongene. Så for de til himmels! En flott liten seremoni.

Ballongseremoni2011nett
Ellers møtes vi jevnlig, ofte hjemme hos noen, eller på Hotel Central i Elverum. Vi ønsker flere deltagere hjertelig velkommen. Vi deler det vi har lyst til av erfaringene vi har rundt det å miste, og kan sette ord på det som kan være vanskelig å snakke om i andre sammenhenger. Latteren sitter også løst. Interesserte kan ta kontakt med Sidsel på tlf 95 16 02 74.

Sidsel Theisen, fylkeslagsleder

 

FAMILIESAMLING PÅ HUNDERFOSSEN 18.-20. JUNI 2010

Det har blitt tradisjon at Hedmark/Oppland fylkeslag og Oslo/Akershus fylkeslag inviterer til familietreff på Hunderfossen i juni. Dette er en kjempefin måte å treffe andre som har opplevd den ubeskrivelige tragedien å miste et barn. I år ble det ny deltakerrekord med 57 små og store – fordelt på 14 familier og 3 generasjoner!

Vi møttes til grilling på Hafjell hotell Solsiden fredag kveld. Elin og Geir Tollefsbøl hadde sørget for rikelig mengder med pølser og tilbehør, og det smakte godt for liten og stor. Regn, vind og kulde la ingen demper for en hyggelig kveld, hvor både nye og tidligere deltakere fikk anledning til å bli bedre kjent. Mange av barna fant nye venner umiddelbart. Det betyr nok en del for dem å vite at i denne gruppen er de helt «normale», at alle de andre barna også har mistet et søsken.

Lørdag morgen inviterte Sidsel og Egil til en minnestund i leiligheten sin, for dem som ønsket det. Mange møtte opp, og med hjerterom ble det plass til alle. Sidsel åpnet med å synge en nydelig sørgevise. Mange hadde med bilde av det barnet de hadde mistet. Det ble noen tårer på flere enn undertegnede. Takk for initiativet, Sidsel og Egil!

Deretter reiste vi alle til Hunderfossen familiepark, barnas høydepunkt for helga! En flott park med eventyr og troll som tema, i tillegg til aktiviteter og dyr. Mange barn og voksne var allerede blitt godt kjent og tilbrakte hele dagen i parken, til tross for direktesendt kronprinsessebryllup i nabolandet. Lørdag kveld var det ny runde med masse deilig grillmat og tilbehør. Enkelte ble sittende og prate lenge (under tak!), til tross for regn og vind. Ingen tvil om at det er godt å utveksle tanker og erfaringer med likesinnede.

Søndag var det ikke planlagt fellesaktiviteter; noen dro tilbake til familieparken, mens andre reiste hjem. Vi var så heldige å få med oss en ekstra gutt i baksetet!

Vi ønsker å benytte anledningen til å takke for samværet denne helgen, og spesielt Elin og Geir for planlegging, innkjøp og gjennomføring! Det var første gangen vår familie var med på dette arrangementet, men det blir så absolutt ikke den siste.
Vi mistet veslegutten Sigve i desember 2009 og opplevde mye omsorg og varme i etterkant av ulykken. Men ingen kan fullt forstå hva det innebærer å miste et barn, uten selv å ha opplevd det. Da er det så godt å treffe andre som har vært igjennom det samme. Som vet at sorgen og savnet vedvarer, selv om tida går og andre glemmer. Som vet hva det vil si å forsøke å leve videre, etter å ha mistet det aller kjæreste du hadde. Som vet at livet aldri blir som før. Som vet hva det vil si å ha et barn for lite.

Takk til dere alle!

Kamilla Gamme Svello, Rune og Vegard
Hedmark/Oppland fylkeslag

 

Scroll to Top