Bli Medlem Støtt oss Materiell
Vestland

LUBs fylkeslag i Vestland tilbyr sorgstøtte og fellesskap (se aktiviteter nedenfor). LUB har også flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Hilde Jordal
E-post: lubvestland@gmail.com
Kto.nr: 1503.15.74827
Grasrotandelsmottaker - Org.nr. 911 798 107
Facebookgruppe Landsforeningen uventet barnedød Vestland

Vipps nr. 94038 Facebook logoGrasrotandelen logo

Mer informasjon om aktiviteter i 2021 kommer.

26. august:  Pust, yoga og sorgmestring. Online workshop med Kine Solend. Les mer under.

29. august: Familiedag ved Bergen undervisningsgård. Aktivitetsdag for store og små. Les mer under. 

15. oktober: Wave of Light - markering av den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet og i livets begynnelse.

Følg også med på vår Facebookgruppe for oppdateringer.

 

LUB Vestland ønsker velkommen til familiedag/aktivitetsdag søndag 29. august, klokken 12.00 - 15.00. Familiedagen blir også i år på Bergen undervisningsgård. Adressen er Garnestangen 60, 5264 Garnes. 

Arrangementet er gratis, og er for deg som har mistet barn, eller er pårørende. Så velkommen til foreldre, søsken, tanter, onkler, besteforeldre, oldreforeldre, venner etc. Dette er en trygg og fin arena der man kan møte andre i samme situasjon. Det vil bli servering av enkel mat og drikke, og arrangementet vil følge gjeldende smittevernsregler. 

Med tanke på matbestilling og smittevern ber vi om påmelding på e-post til lubvestland@gmail.com. Skriv gjerne hvor mange som vil delta. Ta gjerne kontakt på e-post eller telefon til Hilde (styreleier) på tlf.nr: 950 66 573. 

Familiedagen arrangeres årlig, og er støttet av stiftelsen Dam.

Velkommen til store og små. 

Vennlig hilsen styret i LUB Vestland. 

Bli med på en online, men likevel nær workshop sammen med Kine Solend. Tema for dagen vil være livsmestring og stressmestring. På workshopen vil det blant annet bli tatt opp hvordan det psykiske og fysiske påvirkes av følelser og stengte reaksjoner. Det blir fokusert på hvordan man kan bruke pust, tanke, bevegelse, og det å bli komfortabel med å la kropp og sjel uttrykke seg til å mestre og bearbeide livets prøvelser. 


Program for dagen:

  • Introduksjon
  • Pust
  • Deltagere inviteres til å spørre og/eller presentere (frivillig)
  • En emosjonell yogaklasse på 90 min
  • Avslutning og åpning for spørsmål

Vær klar på matte, med pledd og skrivesaker. Tenn gjerne et lys. 

Link til zoommøte sendes ut i forkant. 

Nivå: Alle kan delta. Dersom man har fysiske begrensninger vil det bli forklart innledningsvis hva man kan gjøre alternativt. 

Arrangementet er gratis, men krever påmelding til lubvestland@gmail.com

Du kan også lese om arrangementet på LUB Vestland sin Facebookgruppe.

Portrettbilde av Hilde JordalMitt navn er Hilde jordal (31 år). Ved siden av å være frivillig i LUB jobber jeg som miljøarbeider/fagarbeider på ungdomsklubber i hjemkommunen min og tar bachelor i yrkesfaglærerutdanning. Jeg er samboer med Thor-Brede.

Vi har mistet Mari som skulle blitt 8 år i august og Line som skulle blitt 4 år i juni, begge i dødfødsel mot slutten av svangerskapet. Jeg er også mamma til Benjamin på snart seks år, Brede på to år og fostermor til Birger på 19 år. Det er min spesielle bukett.

Lite bror står ved søstrenes gravstein, med vannkanne, klar til å vanne blomstene. gravplassen

Etter at vi mistet, ble jeg tidlig engasjert i LUB, som har vært en god støtte i sorgen. Det føles meningsfullt å få gjøre noe som kan gjøre reisen litt lettere for de foreldre som dessverre kommer etter oss.

Fra februar 2020 fikk jeg det ærefulle vervet som fylkeslagsleder i LUB Vestland etter å ha vært med i styret i noen år.

Håpet er å være med å skape relasjoner mellom etterlatte foreldre og familier gjennom LUBs arrangementer.

Når hverdagen kommer og sorgen fortsatt banker på døren innimellom, er det godt å vite at man har noen å snakke med.

Bror ser på potter med nysådde frø i vinduskarmen.På bildet her har vi sådd frø fra en frøpakke delt ut på LUB sitt landsmøte i 2018. Det var et fint prosjekt med barna og vi kunne utover våren og sommeren undre oss over hvilke blomster frøene skulle bli til.

Dette året har bydd på utfordringer og mindre fysiske møteplasser, men jeg synes medlemmene og styret i Vestland har tatt dette på strak arm. Det er de som gjør fylkeslaget levende og er med på å bidra til felleskapet.


Publisert mars 2021

 

Maleri av flere mennekser sammen. Av: Anne Kristin HagesætherMøteplassen er ustrukturerte og åpne sorggrupper for de som har mistet barn i svangerskapet eller i løpet av de første leveårene. Gruppen blir ledet av foreldre som selv har mistet barn og som har gjennomført LUB sitt kurs i frivillig sorgstøttearbeid og ledelse av sorggrupper. Deltakelse er gratis og alle er velkomne!

Mer info kommer.

Med vennlig hilsen
Styret i LUB Vestland

 


E-post: lubvestland@gmail.com


fbMeld deg inn i LUB Vestlands facebookgruppe, en enkel måte å følge med på hva som skjer i fylkeslaget:

Landsforeningen uventet barnedød Vestland (offentlig gruppe)

GrasrotandelenGjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag med fem prosent av innsatsen. I løpet av et år kan det bli bra summer dersom mange velger LUB som sin mottaker av Grasrotandelen.

Slik går du fram for å gi 7 prosent av det du tipper for til LUB Vestland fylkeslag:

Scroll to Top