Bli Medlem Støtt oss Materiell
Nordland

LUBs fylkeslag i Nordland tilbyr sorgstøtte og fellesskap (se aktiviteter nedenfor). LUB har også flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Hilda Sigurdardottir
E-post: lub.nordland@gmail.com
Tlf: 413 48 801
Kto.nr: 5081.08.48410
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 913 058 240
Facebookgruppe: Landsforeningen uventet barnedød, avd. Nordland

Vipps nr 94037 Facebook logoGrasrotandelen logo

 
  • ÅRSMØTE 7. FEBRUAR 2021
  • 13.06: GRILLING ved Saltstraumen hotell 13.06 kl. 13.00
  • 26.06: MØTEPLASS på Tjøtta Gjestegaard/Alstahaug 26.06 kl. 11.00
  • 15.10: Wave of Light, markering av den internasjonale minnedagen for barn som døde tidlig i livet. Jektefartsmuseet i Bodø. Gratis og åpent for alle.
  • 15.10-17.10: WAVE OF LIGHT HELG. LUB Nordland inviterer til Wave of light helg 15.-17.oktober 2021 i Bodø. Fredag 15. oktober blir Wave of light holdt på Jektefartsmuseumet, mens resten av helgen holdes på Quality hotel Ramsalt i sentrum av Bodø.
LUB Nordland inviterer til Wave of light helg 15.-17.oktober 2021 i Bodø. Fredag 15. oktober blir Wave of light - markering av den internasjonale minnedagen for barn som døde tidlig i livet, holdt på Jektefartsmuseumet, mens resten av helgen holdes på Quality hotel Ramsalt i sentrum av Bodø.

 

Meld deg på her
 

Foreløpig program

Vi starter fredag kl. 17 på fredag og avslutter etter frokost på søndag. Vi har fått med oss flotte lokale folk med mye kunnskap.

 

SØSKEN I SORG. HVORDAN PRATE MED BARN OM SORG?

Torill Kristoffersen sammen med barn som har mistet søsken.

Toril KristoffersenToril Kristoffersen er en ekte ressursperson med sin erfaring som psykiatrisk sykepleier, sorgterapeut, etikkveileder og ikke minst er hun aktiv i LUB. Hun snakker om temaet søsken, både søskenopplevelser og samtaler med søsken. Hun får god hjelp av noen unger i vår LUB-familie hvor hun tar med seg lekekassen sin og holder samtaler med dem, stiller spørsmål og voksne kan stille spørsmål om samtaler med søsken.

 

 

SAMTALEPOLIKLINIKK OG OPPFØLGING

Elin Abelsen og Tiphanie og Gregory Hautois.

Elin AbelsenElin har vært jordmor på føden i Bodø i 20 år. Hun mistet barn selv i 1996 og har hjulpet så mange i LUB familien når tragedien inntreffer og i tiden etterpå. Hun har et innslag sammen med foreldrene, Tiphanie og Gregory Hautois. Tiphanie og Gregory mistet sin datter Adèle i 2014 og har vært aktive i LUB i mange år. De forteller sin historie og erfaringer. Sammen snakker de om støtten og veien videre etter å ha mistet barn.


 

SORGEN OVER Å MISTE ET BARN

Odd Eidner og Eli Johanne Berg

Eli Johanne BergOdd J. Eidner (65) er prest og bor i Bodø. Fra 2006 har han arbeidet som prostiprest i Bodø domprosti, og gjennom sin prestetjeneste har han blitt en folkekjær prest for veldig mange mennesker. Han har tatt videreutdanning innenfor kirkelig tjeneste ved kriser og katastrofer, er rådgiver for politiet, og er medlem av kriseteamet i Bodø kommune. Han har spesielt engasjert seg i arbeidet med oppfølging av etterlatte etter selvmord, og har vært fylkesleder i LEVE Nordland i ca. 10 år. Han har selv mistet to barn, og denne sorgen danner et bakteppe til mye av hans engasjement.

Odd har vært fast andaktsholder på NRK P1, og det er mange som har blitt kjent med stemmen hans på denne måten. Han er en etterspurt foredragsholder, og han bidrar i mange ulike sammenhenger. Det handler ofte om møte med mennesker i krise og sorg, og ikke minst om livsglede og håp.

Odd er også forfatter, og har til sammen utgitt 7 bøker.

Eli Johanne Berg er født og oppvokst i Bodø. Hun kombinerer sin jobb som sykepleier i Nordlandssykehuset avdeling psykiatri med å være musiker. Skriver låter og synger, og har et nært samarbeid med Odd Eidner.

 

Det blir også god tid til å bli kjent, spise god mat sammen og ha gode samtaler.

 

Egenandel er 400,- pr. person som deltar (dekker kost, losji og reise), Wave of light-markeringen på fredag er gratis og åpent for alle, mens resten av helgen er kun for voksne medlemmer.

Meld deg på her

Styreleder

Jeg heter Hilda Sigurdardottir, 39 år fra Island, bor og jobber i Bodø. Livet ble snudd på hodet i 2017 når vår nydelige sønn Åsmund Tobias ble født, men døde kun 5 dager gammel av en infeksjon. Vi er veldig takknemlige for de 5 dagene, men det var ikke sånn det skulle bli. Vi hadde ventet lenge på han, mange år! Han er mitt første og eneste barn, men jeg er også så heldig som er bonusmamma til en fantastisk 10 år gammel jente, Ingeborg Marie. Jeg har vært i Ingeborg sitt liv siden hun var liten og jeg er evig takknemlig for at jeg får lov å være hennes bonusmamma.
Jeg ble kjent med LUB Nordland i 2018 når vi bestemte oss for å dra på et cafétreff. Jeg var ganske stresset, men det var så fint møte med fantastiske mennesker som forsto meg på en måte ingen andre enn mannen min hadde gjort «etter Åsmund». Vi begynte en ny epoke og snakker i «før Åsmund» og «etter Åsmund» fordi vi har forandret oss ganske mye «etter Åsmund».  Jeg og mannen min har vært veldig engasjert siden vårt første cafétreff og det gir meg mye å møte likestilte, høre deres historier, men også snakke om andre hverdags ting med folk i vår forening. Jeg kom ny inn i styret i 2019 som styremedlem, men ble leder i 2020 og liker å bidra til at det er aktivitet i fylkeslaget. Det er en forening man helst ikke vil være en del av og helst ikke vil ha noen medlemmer, men en forening som er så viktig. Sorg er vanskelig, men sorg er også så mye kjærlighet og jeg prøver så godt jeg kan å leve med min sorg og minnes vår Åsmund Tobias.  «I live on ... because I need to make you proud”.

 

Nestleder

Mitt navn er Maria Engen, født 1980, og jeg bor i Bodø. Mannen min og jeg mistet vår første datter Sofia etter en alvorlig svangerskapsforgiftning pga. en sjelden hjertesvikt i julen 2013. Hun ble 3 dager gammel. Sofia har fått en lillesøster og en lillebror. Louisa er født april 2015 og David er født juli 2017. Jeg har vært en del av styret i LUB Nordland siden 2016. Jeg engasjerer meg i LUB fordi jeg selv fikk mye støtte gjennom LUB når behovet for å snakke med likepersoner var størst. Jeg ønsker spesielt å være der for de som nylig har mistet og jeg er kontaktperson i LUB. På den andre siden vet jeg at sorgen også på et senere tidspunkt kan være ganske så tungt. Og selv om vi ikke kjenner spesielt på sorgen til tider så kan vi ha forskjellige helseutfordringer etter å ha gått gjennom og stått i denne krisen. Jeg håper at vi klarer å skape et fellesskap og en møteplass for alle som har opplevd å miste det kjæreste vi har uavhengig om du har mistet nylig eller for ganske mange år siden.

 

Styremedlem og kasserer

Våre navn er Mari-Ann Nergård Johansen og Allan Zvanut. Vi er henholdsvis 40 og 43 år gammel og bor i Sandnessjøen. Der jobber Mari-Ann som lærer ved Sandnessjøen videregående skole og Allan som konsulent hos Statens Vegvesen. I mai 2015 mistet vi vår høyt ønskede og elskede mellomstesøster, Alma Olava i uke 36 og dette endret livene våre radikalt. Dødsårsaken er ukjent, men hun hadde navlestrengen hardt knyttet rundt halsen sin. Det var en rystelse uten sidestykke og veien til der vi er i dag har vært kronglete, komplisert, men også lærerik på mange måter. Alma har en fantastisk storebror, Teodor Frimann, som er født i 2013 og nå en lillesøster. I januar 2020 kom vår regnbuedatter Ragna Lovise og en ny æra etter Alma har startet. Barna vi har fått er våre livslys og udiskutabelt beste hjerteplastre, men LUB har på mange måter også vært en unik støtte for oss. Både gjennom all informasjonen, kursene og støtten, men også gjennom gode vennskap knyttet inne på LUB sitt foreldreforum. Vi ønsker å være her for de som dessverre må bli en del av vår klubb og vi er begge to kontaktpersoner. Å møte likesinnede som har gått – og fortsatt går – på den veien er viktig både med tanke på folkehelse og i et samfunnsøkonomisk perspektiv, men det er også viktig å ha et fellesskap fordi at det å miste et barn etterlater et ekko i hjertet. Å vite at det er trøst, håp og forståelse å finne selv når dagene er som mørkest er viktig.

 

Sekretær

Jeg heter Maria og er nytt styremedlem i LUB Nordland fra 2020. Jeg jobber som helsesykepleier i Bodø kommune, opprinnelig er jeg fra Nannestad. I oktober 2017 ble Kristoffer født på Nordlandssykehuset i Bodø og fra før har vi to gutter født i 2010 og i 2013. Kristoffer ble født med en sjelden genfeil som heter alobar holoprosencephaly, det gjorde at vi på hans andre levedag fikk den tunge beskjeden om at han ikke ville leve lenge. Den verste beskjeden man kan få som foreldre. Han var så vakker og vi fikk låne han i fire måneder her sammen med oss. I mitt verv som styremedlem i Lub Nordland håper jeg at jeg kan være en støtte for andre som har mistet det umistelige, sitt eget barn. Jeg har selv opplevd god støtte i å snakke med andre gjennom LUB og det har vært en trøst i å ha kontakt med andre som har opplevd det samme som oss. Det er sorg som aldri går over men et savn vi har med oss hele livet. Mitt ønske er at vi i LUB kan være til stede og til hjelp i sorgen og veien videre.

 

 

Gjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag. Gi 7% av alt du spiller for direkte til LUB Nordland fylkeslag, uten at det koster deg noe!

GrasrotandelenGå fram på en av følgende måter:

  • Be om at organisasjonsnr 913 058 240 skal være din grasrotmottaker neste gang du leverer tippekupongen
  • Registrer Landsforeningen uventet barnedød Nordland, organisasjonsnr 913058240, som grasrotandelsmottaker på Norsk Tipping sine nettsider.
  • Send SMS: GRASROTANDELEN 913058240 til 2020 (tjenesten er gratis).
Scroll to Top