Bli Medlem Støtt oss Materiell
Nordland

LUBs fylkeslag i Nordland tilbyr sorgstøtte og fellesskap (se aktiviteter nedenfor). LUB har også flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Tiphanie Hautois
E-post: lub.nordland@gmail.com
Tlf: 907 93 986
Kto.nr: 5081.08.48410
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 913 058 240
Facebookgruppe: Landsforeningen uventet barnedød, avd. Nordland

Vipps nr 94037 Facebook logoGrasrotandelen logo

 

INNKALLELSE TIL ÅRSMØTE I LUB NORDLAND 2019

 

Tid: Søndag 03.02.19 kl. 15.00

Sted: Lærings- og mestringssenteret på Nordlandssykehuset i Bodø

Påmelding: innen 27.01.19 til Tiphanie Hautois på nr. 481 16 067 eller tiphanie.hautois@gmail.com

Agenda for årsmøtet:

SAK 1:

Godkjenning av innkallelse til årsmøtet.

 

SAK 2:

Valg av referent og ordstyrer samt to til å underskrive protokollen.

Ordstyrer:

Referent:

Protokoll:

SAK 3:

Godkjenning av årsberetning for 2018.

SAK 4:

Godkjenning av regnskap 2018

SAK 5:

Valg av representanter til styret og revisor.

Innstilling:

Innstilling som revisor: Toril Kristoffersen

Styret konstitueres ved første styremøte etter årsmøtet.

SAK 6:

Innkomne saker: Sendes til lub.nordland@gmail.com før møtet.

 

Etter årsmøtet spanderer vi pizza og drikke derfor er det viktig at du gir beskjed om du/dere kommer. Dersom du har lyst til å bidra i styret så send gjerne en e-post til lub.nordland@gmail.com i forkant.

Vi ser frem til å møte dere!

Vel møtt!

Alt godt ønskes dere på vegne av styret i LUB Nordland,

Mari-Ann Nergård Johansen

Leder: Tiphanie Hautois. Tlf: 48 11 60 67
E-post: lub.nordland@gmail.com
Konto.nr: 5081.08.48410, Vipps: 94037
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 913 058 240
Facebookgruppe: Landsforeningen uventet barnedød, avd. Nordland, https://www.lub.no/fylkeslag/nordland/

 

 

 

 

Bilde av tente lys med tekst over: Wave of light - tenn et lys for våre barn

Vi i LUB Nordland inviterer til sammenkomst og lystenning 15 oktober fra kl. 17 og utover. 

15. oktober er den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet og i livets begynnelse. Når mennesker over hele verden går sammen og tenner lys klokken 19 i sin tidssone vil det gå en bølge av lys rundt jorden til minne om våre kjære barn. 

I den forbindelse inviterer vi til markering i Stabburet på Nordland kultursenter fra klokka 17. Adressen er Gamle riksvei 53, 8070 Bodø.

Fylkeslaget spanderer pizza og drikke i forkant av det oppsatte programmet samt kaffe og kaker i etterkant av lystenningen. Dere avgjør selv om dere vil være med på hele opplegget eller bare stikke innom når det måtte passe dere best. 

Program for ettermiddagen:

 • Bespisning og sosialt samvær
 • Pynte lyslykter
 • Sang 
 • Diktopplesning
 • Lystenning

Etter lystenningen kan de som ønsker å dra på kirkegården for å tenne lys på gravene dra sammen om de ønsker det. 

Arrangementet er åpent for alle ♥ Enten du selv har mistet ett barn, uansett alder, eller er familie, venn etc. Søsken er selvsagt velkommen til å delta!

Velkommen til dere alle!

Les mer om Wave of light

De fleste av oss har ikke så mange minner med våre barn, men de minnene vi har er verdt sin vekt i gull. Derfor har vi lyst til å invitere til en hyggelig workshop der vi dekorerer og lager bokser ment for oppbevaring av diverse som er til minne om våre hjertebarn. 

Fylkeslaget står for bokser og materiell og vi serverer kaffe og kake. Dette finner sted hjemme hos Tiphanie i Valnesfjorden den 23.09 fra klokka 12 og utover. Tiphanie driver sin egen nettbutikk og har mange inspirerende og kreative ideer. https://www.minlykkecreation.com. Nummeret hennes er 48 11 60 67.

OBS! Dette arrangementet er kun for voksne da det kan være sårt og vanskelig for enkelte om det er barn til stede. 

Håper så mange som mulig tar turen til Solbakkveien 19, Valnesfjord. Velkommen! <3 

Vi i styret, som bor i Bodø og omegn ønsker å treffe nye og gamle medlemmer på et uformelt café-treff på Jordbærpikene på City Nord. Vi ønsker å bli kjent med dere og ta dere ordentlig inn i varmen. Kom å treff oss over en kopp kaffe og slå av en koselig prat.

 • 15.05: Kafétreff på Spiseriet City Nord kl. 18.30 (Bodø)
 • 09.06:  Workshop hjemme hos Tiphanie Hautois der det skal lages minneboks. Detaljer rundt dette arrangementet kommer vi med snart.
 • 15/10: Wave of light-arrangement i Bodø. Planen er ikke spikret enda, men det er mulig at det blir leid rom hos Bodø Kultursenter og bestille pizza dit med påfølgende aktiviteter. Minnestund kl. 19 .00 og eventuelt gå sammen til Bodin kirkegård etter minnestunden for de som ønsker dette.

Dersom det er ønsker om det vil det kunne arrangeres flere kafetreff utover året da dette er en lavterskelaktivitet som ikke krever så mye av noen. Per dags dato er det bare planlagt aktiviteter i Bodø og omegn, men dersom det åpner seg muligheter så ønsker vi aktiviteter over hele fylket. Vi er avhengig av tilbakemelding fra dere for å kunne sette i gang små og store prosjekt så ta kontakt! :-)

lub.nordland@gmail.com

 

Mitt navn er Hilde-Elida Solheim og jeg er 28 år. Jeg bor i Bodø sammen med Jan-Erik. Mistet mitt førstefødte og foreløpig eneste barn, William Johannes i juli 2014 pga. infeksjon i fosterhinnen. Jeg er utdannet helsefagarbeider og jobber på et somatisk sykehjem. På fritiden liker jeg å bake, være ute i naturen, synge & høre på musikk og være med familie og venner.

Mine ambisjoner for LUB Nordland er at ingen som har mistet skal måtte føle seg alene i dette kaoset. Jeg engasjerer meg i LUB for at andre i LUB har engasjert seg for meg. Jeg har fått mye hjelp og støtte gjennom LUB, og jeg er klar for å bringe dette videre til andre som trenger det.

 

Mitt navn er Tiphanie Hautois og jeg er 33 år. Jeg er født i Frankrike og bor i Fauske der jeg er gift og har 3 barn. Améline født i 2012, Adèle født i 2014 og Sasha født in 2016. Vi mistet Adèle 2 timer etter en ukomplisert svangerskap og fødsel. Dessverre fikk vi ingen forklaring hvorfor hun sluttet å pustet i armene mine. Etter utdanning på handelshøyskole og flere år med jobb i strategi og informasjonsteknologi har jeg begynt å jobbe i barnehage. Dette trives jeg så godt med at jeg vil nå. utdanne meg som pedagogisk leder. På fritiden liker jeg å sy og jeg har min egen bedrift der jeg selger håndlagede kreasjoner til foreldre og barn. Til minne om Adèle så heter bedriften min Min Lykke. Dette var de først ordene jeg sa til henne da hun ble født. Jeg engasjerte meg i LUB i 2016 etter at jeg fikk fantastisk hjelp fra foreningen. Priceless! Vi som har mistet et barn forstår hverandre. Uansett det som skjedde barna våre så mangler vi alle et barn å kysse god natta om kvelden. Vi må være her for hverandre.

 

Mitt navn er Maria Engen og jeg er en 37 år gammel psykolog som bor i Bodø. Mannen min og jeg mistet vår første datter Sofia etter en alvorlig svangerskapsforgiftning pga. en sjelden hjertesvikt i julen 2013. Sofia har fått en lillesøster og en lillebror. Louisa er 3 år og David er 9 måneder gammel. Dette er 3. året jeg sitter i styret i LUB Nordland sitt fylkeslag. Jeg engasjerer meg i LUB fordi jeg selv fikk mye støtte gjennom LUB når behovet for å snakke med likepersoner var størst. Jeg ønsker spesielt å være der for de som nylig har mistet og jeg er også kontaktperson i LUB. På den andre siden vet jeg at sorgen også på et senere tidspunkt kan være ganske så tungt. Jeg håper at vi klarer å skape et fellesskap og en møteplass for alle som har opplevd å miste det kjæreste vi har.

 

Våre navn er Mari-Ann Nergård Johansen og Allan Zvanut. Vi er henholdsvis 38 og 41 år gammel og bor i Sandnessjøen. Der jobber Mari-Ann som lærer ved Sandnessjøen vgs og Allan som konsulent på trafikkstasjonen til Statens Vegvesen. I mai 2015 mistet vi vår høyt ønskede og elskede lillesøster, Alma Olava i uke 36 og dette endret livene våre radikalt. Dødsårsaken er ukjent, men hun hadde navlestrengen hardt knyttet rundt halsen sin. Det var en rystelse uten sidestykke og veien til der vi er i dag har vært kronglete, komplisert, men også lærerik på mange måter. Alma har en fantastisk storebror, Teodor Frimann, som blir 5 år i oktober. Han er vårt livslys og vårt udiskutabelt beste hjerteplaster, men LUB har på mange måter også vært en unik støtte for oss. Både gjennom all informasjonen, kursene og støtten, men også gjennom gode vennskap knyttet inne på forumet Englesiden. Vi ønsker å være her for de som dessverre må bli en del av vår klubb og vi er begge to kontaktpersoner. Å møte likesinnede som har gått – og fortsatt går – på den veien er viktig både med tanke på folkehelse og i et samfunnsøkonomisk perspektiv, men det er også viktig å ha et fellesskap fordi at det å miste et barn etterlater et ekko i hjertet. Å vite at det er trøst, håp og forståelse å finne selv når dagene er som mørkest er viktig.

 • 15. oktober: Wave of light - Tenn et lys til minne om våre kjære barn

Flere aktiviteter kommer!

Ved spørsmål eller forslag til aktiviteter der du bor kan du kontakte oss under lub.nordland@gmail.com.

 

Gjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag. Gi 5% av alt du spiller for direkte til LUB Nordland fylkeslag, uten at det koster deg noe!

GrasrotandelenGå fram på en av følgende måter:

 • Be om at organisasjonsnr 913 058 240 skal være din grasrotmottaker neste gang du leverer tippekupongen
 • Registrer Landsforeningen uventet barnedød Nordland, organisasjonsnr 913058240, som grasrotandelsmottaker på Norsk Tipping sine nettsider.
 • Send SMS: GRASROTANDELEN 913058240 til 2020 (tjenesten er gratis).

Tenn et lys-markering i Bodø 15. oktober 2016

Nordland fylkeslag hadde stand på City Nord som er byens største kjøpesenter på dagen lørdag 15. oktober hvor vi solgte skrapelodd og lodd fra loddbøker samtidig som vi delte ut flyers og informerte om LUB. Før markeringen på kvelden hadde vi invitert til pizza på Peppes pizza i Bodø og her møtte ca. 40 personer i ett hyggelig samvær tross den alvorlige anledningen.

Nesten trollsk stemning i Bodø - les om arrangementet lenger ned på siden.

Etter å ha spist gikk vi ett par hundre meter ned til havna i Bodø hvor vi skulle ha vår markering utenfor Stormen bibliotek i Bodø hvor vi var svært heldig med været og for en gangs skyld var det faktisk helt vindstille i Bodø.

En rask opptelling viste at vi var ca. 50 personer som deltok i markeringen hvor vi hadde sang og musikk ved Cecilie Haukland og diktlesning ved Maria Engen.

Tegnerull lagt ut der både barn og voksne har tegnet og skrevet.

Barna fikk også delta på sin måte da vi la ut en tegnerull hvor de kunne skrive dikt, fine ord eller bare tegne på rullen. Rammen rundt med den naturlige lyssettingen fra Stormen bibliotek, våre minnelys og havna i bakgrunnen gjorde nesten at stemningen ble trollsk.

Vi avsluttet markeringen med ett uformelt treff på ett av byens kaffesteder.

Les mer om Tenn et lys-markeringene i LUB: En bølge av lys for barna vi savner
 

En flott familiedag blant fjord og fjell!

Nordland fylkeslag hadde invitert sine medlemmer til familiedag den 10. september og vi hadde fått lånt en flott gapahuk og fritidsområde ca. 1,5 times biltur utenfor Bodø.

Tang ble ryddet vekk og steiner snudd for å se hva som var under. Spennende for både store og små!

I forkant av helgen hadde vi hatt ett ufyselig vær hvor det både hadde vært kaldt og hadde regnet i flere dager så vi var temmelig spent på hvordan dagen skulle bli.

Når lørdagen kom så fikk vi ett fantastisk vær med over 20 grader, strålende sol og ikke en eneste sky på himmelen. Påmeldingen hadde ikke vært all verden men i ett så stort og langstrakt fylke som Nordland hadde 10 voksne og 5 barn tatt turen til Gildeskål kommune som er en nabo kommune til Bodø. Vi møttes alle sammen på lørdag formiddag i en hytte i område hvor vi serverte frokost/brunch og flere fortalte sin historie hvor det ble både tårer, latter og glede.

For barna var det ett høydepunkt å gå ned i fjæra for å lete etter små krabbe, skjell og småfisk som ble lagt i bøtter for nærmere studering. Ett enda større høydepunkt både for voksne og barn var det når vi dro krabbeteiner fra brygga med virkelig store krabber i. Etter å ha blitt fortalt om krabbene ble disse skånsomt satt ut igjen i sjøen og sterke inntrykk satt igjen både hos små og store!

Spenningen var nesten til å ta og føle på.

Mens vi voksne delte på å lage mat hvor det ble grillet mange typer grillmat så var det male og tegne stund for de minste. Selv om det var nydelig vær rigget vi til malesaker i gapahuken hvor vi på forhånd hadde samlet fine steiner i fjæra. Disse ble dekorert med både navn, glitter og stas og skulle brukes i minnestund senere på dagen. For de voksne ble det også tid til en uhøytidelig quiz med spørsmål fra lokalområdet og alle hadde sjanse til å vinne en flott premie.

Dagen ble avsluttet med en fin minnestund fra brygga i ett nydelig vær med fjord og fjell i bakgrunnen! Takk til alle som deltok og gjorde slik at vi fikk en fantastisk dag!


Bjørn Bjørgvik

Tenn et lys-markering 15. oktober 2015

Sang ved Cecilie Haukland og tente lys
Tenn et lys-markering i Glasshuset i Bodø. Sang ved Cecilie Haukland.


Markering av minnedagen 15. oktober for barna vi har mistet

 
15. oktober er den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet og i livets begynnelse. En bølge av lys går rundt kloden når lys tennes i alle tidssoner kl 19.00.
 
15. oktober 2014 arrangerte fylkeslaget lystenning. I overkant av 30 store og små var samlet ytterst på Moloen i Bodø, hvor vi tente lys, hadde diktopplesning og spiste felles kveldsmat. En verdig og fin markering.

BODØ: I overkant av 30 store og små var samlet ytterst på Moloen i Bodø, hvor vi tente lys, hadde diktopplesning og spiste felles kveldsmat. En verdig og fin markering.
 

 

LUB-medlemmer samlet på tur i TorghattenFamiliehelg i Torghatten 2014

I år arrangerte Nordland Fylkeslag sin årlige familiehelg i Torghatten 15. til 17. august. Medlemmer fra Trøndelag var også med. Les artikkel og se bilder fra helgen.

 

 

Stand-24.08.13

Kine og Linn-Hege på LUB-stand under Rognandagene 2013

LUB-stand på Rognandagene

Kine-Annett Rydningen Schart og Linn-Hege Myrvang Nissen fra fylkeslaget på LUB-stand på Rognandagene 2013.

Foto: Renee Kristin Hagen

Familiehelg i Lofoten

Helgen 16.-18. august 2013 arrangerte LUB Nordland fylkeslag ei familiehelg på Offersøy feriesenter i Lofoten. Alle medlemmene i Nordland fikk invitasjon før sommeren, og 23 møtte opp.

rorbuene og utsikt familiehelg Lofoten«Jeg hadde gledet meg hele sommeren, har blitt veldig glad i det samholdet som skapes når vi møtes i LUB, det er så trygt og fint. Vi var flere familier, barn, foreldre og besteforeldre blandet. Noen hadde mistet et barn, andre et barnebarn, noen et søsken, felles for alle var sorgen og tilhørigheten til Nordland fylkeslag.»

Les deltaker Renée Kristin Hagens artikkel HØSTEN om familiehelgen, tapet av lille Adele og fellesskapet i LUB.

Foto: Renee Kristin Hagen

Familiedag Nordland fylkeslag

Søndag 9. juni 2013 arrangerte Nordland fylkeslag med støtte fra LUB familiedag på Tverlandet 20 km utenfor Bodø sentrum.

Grilling300I fjæra300

Godteri300I utgangspunktet var det 26 påmeldte til grilling og lek i fjæra, når søndagen kom møtte 19 herlige små og voksne opp og vi hadde en kjempekoselig stund sammen.

For å sikre oss mot regn og vind hadde vi satt opp partytelt i hagen til familien Schart og med overskyet og 10 grader fikk vi god bruk for dette. Været satte likevel ingen stopper for barna, en tur i fjæra måtte vi, etter at godteskålen var tømt.

Nå gleder vi oss til familiehelg på Offersøy camping i august!

 

Alle-sammen600

Nordland fylkeslag er 20 år!

1. mars 2013 var det 20 år siden LUB Nordland fylkeslag ble stiftet. Den gang het foreningen Landsforeningen til støtte ved krybbedød.

Vi gratulerer med dagen! Les intervju med leder i fylkeslaget Kine-Annett i Avisa Nordland 1. mars: Livet uten lillesøster.

Inetervju med fam Schart i Avisa Nordland.2013-03-01

  Artikkel om å miste et barn – i Bodø NU

bodonu-bildeLes den gode reportasjen Å miste et barn som sto i Bodø NU i november 2011. Her er flere medlemmer i Nordland fylkeslag intervjuet: Kine-Annett Rydning Schart, Linn-Hege Myrvang Nissen, Torill Kristoffersen og Anne Myrvang.

Les også kronikken kronikk-oddjeidner av Odd J. Eidner, prest i Bodø.

Besteforeldretreff i Rognan i 2011

Les om treffet (artikkel fra «Oss foreldre imellom», pdf):
Besteforeldretreff-i-Nordland

Minnekonsert i Saltdal kirke

Lørdag 27. november 2010 holdt LUB Nordland fylkeslag den første minnekonserten som har vært arrangert her i nord. Det ble en unik stemning i Saltdal kirke på Rognan.

Arrangementet ble gjennomført med bare lokale artister som alle som én stilte opp gratis med et engasjement man skal lete lenge etter. Vi var også så heldige å få Eli og Terje Berg fra Bodø til å synge for oss. De er et søskenpar som nettopp har gjort stor suksess i hele landet med sin nyutgitte CD Søster og Bror.
Det lokale næringsliv gikk inn med sponsing av midler slik at vi fikk dekket profesjonell kjøring av lyd og lys, samt rekvisitter til pynting av kirken. Dette gjorde at kirken ble helt fantastisk og stemningen helt unik. Stemningen som ble skapt var slik at hverken artistene eller tilhørerne hadde lyst å gå hjem etter at alt var ferdig. Alle ville at stunden skulle vare evig. Det var helt fantastisk!
Dette arrangementet frister til gjentagelse, og vi håper å kunne få til en ny konsert til høsten igjen.
Overskuddet i sin helhet gikk til fylkeslagets sorgstøttearbeid.

Anne Myrvang, styremedlem Nordland fylkeslag

Scroll to Top