Bli Medlem Støtt oss Materiell
Nordland

LUBs fylkeslag i Nordland tilbyr sorgstøtte og fellesskap (se aktiviteter nedenfor). LUB har også flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Tiphanie Hautois
E-post: lub.nordland@gmail.com
Tlf: 907 93 986
Kto.nr: 5081.08.48410
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 913 058 240
Facebookgruppe: Landsforeningen uventet barnedød, avd. Nordland

Vipps nr 94037 Facebook logoGrasrotandelen logo

  • 15. oktober: Wave of light - Tenn et lys til minne om våre kjære barn

Landsforeningen uventet barnedød markerer årets Wave of Light utenfor Stormen bibliotek søndag 15. oktober kl. 1845.  Alle er velkommen til å delta i denne stunden sammen med oss. 

Program: Sang v/Ann-Iren Hansen, Dikt, Lystenning

Vi serverer noe varmt å drikke og noe lett å spise. Velkommen!

(Merk at vi ved dårlig vær vil trekke inni Glasshuset).

 

I forkant av markeringen utenfor Stormen bibliotek inviteres medlemmer i LUB Nordland på pizza. Vi møtes på Orion kl. 1630. Fylkeslaget spanderer pizza 

og vi trenger derfor påmelding. Send en sms til 907 93 986 (Kine Schart) eller send en mail til lub.nordland@gmail.com. Drikke betales av den enkelte.

 

  • November: Kransebindingskurs

 

  • 25. november: Juleverksted for barn

Kontaktperson er Kine Schart
mail: lub.nordland@gmail.com
mobil: 907 93986

 

  • 9. desember: Juleverksted for voksne

Kontaktperson er May-Lisbeth Wiik

mail: lub.nordland@gmail.com

mobil: 91696407

 

Ved spørsmål eller forslag til aktiviteter der du bor kan du kontakte oss under lub.nordland@gmail.com.

 

Desember 2016/ Januar 2017 Sorgstøttegruppe:

Vi jobber med å starte opp en sorgstøttegruppe for foreldre som har nylig mistet. Hvis du er interessert i å delta ta snarest mulig kontakt med Maria på tlf. 93934001. Du trenger ikke være medlem i LUB for å delta på sorgstøttegruppe. Nærmere informasjon gis på telefon og på første møte.

 

Onsdag, 7. desember: Juleverksted for barn kl. 17-19 og Juleverksted for voksne fra kl. 20.30

Som i fjor inviterer Toril både barn og voksne hjem til seg for å bli kreativ sammen og snakke om de vi har mistet i hjemmelig atmosfære. Juletiden kan være ekstra tungt for mange av oss og juleverksted skal invitere til å snakke rundt jul og savn eller bare gjøre noe aktivt for barnet vi har mistet.
For påmelding og mer informasjon ta kontakt med Toril på tlf 91759507.

Gjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag. Gi 5% av alt du spiller for direkte til LUB Nordland fylkeslag, uten at det koster deg noe!

GrasrotandelenGå fram på en av følgende måter:

  • Be om at organisasjonsnr 913 058 240 skal være din grasrotmottaker neste gang du leverer tippekupongen
  • Registrer Landsforeningen uventet barnedød Nordland, organisasjonsnr 913058240, som grasrotandelsmottaker på Norsk Tipping sine nettsider.
  • Send SMS: GRASROTANDELEN 913058240 til 2020 (tjenesten er gratis).

Tenn et lys-markering i Bodø 15. oktober 2016

Nordland fylkeslag hadde stand på City Nord som er byens største kjøpesenter på dagen lørdag 15. oktober hvor vi solgte skrapelodd og lodd fra loddbøker samtidig som vi delte ut flyers og informerte om LUB. Før markeringen på kvelden hadde vi invitert til pizza på Peppes pizza i Bodø og her møtte ca. 40 personer i ett hyggelig samvær tross den alvorlige anledningen.

Nesten trollsk stemning i Bodø - les om arrangementet lenger ned på siden.

Etter å ha spist gikk vi ett par hundre meter ned til havna i Bodø hvor vi skulle ha vår markering utenfor Stormen bibliotek i Bodø hvor vi var svært heldig med været og for en gangs skyld var det faktisk helt vindstille i Bodø.

En rask opptelling viste at vi var ca. 50 personer som deltok i markeringen hvor vi hadde sang og musikk ved Cecilie Haukland og diktlesning ved Maria Engen.

Tegnerull lagt ut der både barn og voksne har tegnet og skrevet.

Barna fikk også delta på sin måte da vi la ut en tegnerull hvor de kunne skrive dikt, fine ord eller bare tegne på rullen. Rammen rundt med den naturlige lyssettingen fra Stormen bibliotek, våre minnelys og havna i bakgrunnen gjorde nesten at stemningen ble trollsk.

Vi avsluttet markeringen med ett uformelt treff på ett av byens kaffesteder.

Les mer om Tenn et lys-markeringene i LUB: En bølge av lys for barna vi savner
 

En flott familiedag blant fjord og fjell!

Nordland fylkeslag hadde invitert sine medlemmer til familiedag den 10. september og vi hadde fått lånt en flott gapahuk og fritidsområde ca. 1,5 times biltur utenfor Bodø.

Tang ble ryddet vekk og steiner snudd for å se hva som var under. Spennende for både store og små!

I forkant av helgen hadde vi hatt ett ufyselig vær hvor det både hadde vært kaldt og hadde regnet i flere dager så vi var temmelig spent på hvordan dagen skulle bli.

Når lørdagen kom så fikk vi ett fantastisk vær med over 20 grader, strålende sol og ikke en eneste sky på himmelen. Påmeldingen hadde ikke vært all verden men i ett så stort og langstrakt fylke som Nordland hadde 10 voksne og 5 barn tatt turen til Gildeskål kommune som er en nabo kommune til Bodø. Vi møttes alle sammen på lørdag formiddag i en hytte i område hvor vi serverte frokost/brunch og flere fortalte sin historie hvor det ble både tårer, latter og glede.

For barna var det ett høydepunkt å gå ned i fjæra for å lete etter små krabbe, skjell og småfisk som ble lagt i bøtter for nærmere studering. Ett enda større høydepunkt både for voksne og barn var det når vi dro krabbeteiner fra brygga med virkelig store krabber i. Etter å ha blitt fortalt om krabbene ble disse skånsomt satt ut igjen i sjøen og sterke inntrykk satt igjen både hos små og store!

Spenningen var nesten til å ta og føle på.

Mens vi voksne delte på å lage mat hvor det ble grillet mange typer grillmat så var det male og tegne stund for de minste. Selv om det var nydelig vær rigget vi til malesaker i gapahuken hvor vi på forhånd hadde samlet fine steiner i fjæra. Disse ble dekorert med både navn, glitter og stas og skulle brukes i minnestund senere på dagen. For de voksne ble det også tid til en uhøytidelig quiz med spørsmål fra lokalområdet og alle hadde sjanse til å vinne en flott premie.

Dagen ble avsluttet med en fin minnestund fra brygga i ett nydelig vær med fjord og fjell i bakgrunnen! Takk til alle som deltok og gjorde slik at vi fikk en fantastisk dag!


Bjørn Bjørgvik

Tenn et lys-markering 15. oktober 2015

Sang ved Cecilie Haukland og tente lys
Tenn et lys-markering i Glasshuset i Bodø. Sang ved Cecilie Haukland.


Markering av minnedagen 15. oktober for barna vi har mistet

 
15. oktober er den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet og i livets begynnelse. En bølge av lys går rundt kloden når lys tennes i alle tidssoner kl 19.00.
 
15. oktober 2014 arrangerte fylkeslaget lystenning. I overkant av 30 store og små var samlet ytterst på Moloen i Bodø, hvor vi tente lys, hadde diktopplesning og spiste felles kveldsmat. En verdig og fin markering.

BODØ: I overkant av 30 store og små var samlet ytterst på Moloen i Bodø, hvor vi tente lys, hadde diktopplesning og spiste felles kveldsmat. En verdig og fin markering.
 

 

LUB-medlemmer samlet på tur i TorghattenFamiliehelg i Torghatten 2014

I år arrangerte Nordland Fylkeslag sin årlige familiehelg i Torghatten 15. til 17. august. Medlemmer fra Trøndelag var også med. Les artikkel og se bilder fra helgen.

 

 

Stand-24.08.13

Kine og Linn-Hege på LUB-stand under Rognandagene 2013

LUB-stand på Rognandagene

Kine-Annett Rydningen Schart og Linn-Hege Myrvang Nissen fra fylkeslaget på LUB-stand på Rognandagene 2013.

Foto: Renee Kristin Hagen

Familiehelg i Lofoten

Helgen 16.-18. august 2013 arrangerte LUB Nordland fylkeslag ei familiehelg på Offersøy feriesenter i Lofoten. Alle medlemmene i Nordland fikk invitasjon før sommeren, og 23 møtte opp.

rorbuene og utsikt familiehelg Lofoten«Jeg hadde gledet meg hele sommeren, har blitt veldig glad i det samholdet som skapes når vi møtes i LUB, det er så trygt og fint. Vi var flere familier, barn, foreldre og besteforeldre blandet. Noen hadde mistet et barn, andre et barnebarn, noen et søsken, felles for alle var sorgen og tilhørigheten til Nordland fylkeslag.»

Les deltaker Renée Kristin Hagens artikkel HØSTEN om familiehelgen, tapet av lille Adele og fellesskapet i LUB.

Foto: Renee Kristin Hagen

Familiedag Nordland fylkeslag

Søndag 9. juni 2013 arrangerte Nordland fylkeslag med støtte fra LUB familiedag på Tverlandet 20 km utenfor Bodø sentrum.

Grilling300I fjæra300

Godteri300I utgangspunktet var det 26 påmeldte til grilling og lek i fjæra, når søndagen kom møtte 19 herlige små og voksne opp og vi hadde en kjempekoselig stund sammen.

For å sikre oss mot regn og vind hadde vi satt opp partytelt i hagen til familien Schart og med overskyet og 10 grader fikk vi god bruk for dette. Været satte likevel ingen stopper for barna, en tur i fjæra måtte vi, etter at godteskålen var tømt.

Nå gleder vi oss til familiehelg på Offersøy camping i august!

 

Alle-sammen600

Nordland fylkeslag er 20 år!

1. mars 2013 var det 20 år siden LUB Nordland fylkeslag ble stiftet. Den gang het foreningen Landsforeningen til støtte ved krybbedød.

Vi gratulerer med dagen! Les intervju med leder i fylkeslaget Kine-Annett i Avisa Nordland 1. mars: Livet uten lillesøster.

Inetervju med fam Schart i Avisa Nordland.2013-03-01

  Artikkel om å miste et barn – i Bodø NU

bodonu-bildeLes den gode reportasjen Å miste et barn som sto i Bodø NU i november 2011. Her er flere medlemmer i Nordland fylkeslag intervjuet: Kine-Annett Rydning Schart, Linn-Hege Myrvang Nissen, Torill Kristoffersen og Anne Myrvang.

Les også kronikken kronikk-oddjeidner av Odd J. Eidner, prest i Bodø.

Besteforeldretreff i Rognan i 2011

Les om treffet (artikkel fra «Oss foreldre imellom», pdf):
Besteforeldretreff-i-Nordland

Minnekonsert i Saltdal kirke

Lørdag 27. november 2010 holdt LUB Nordland fylkeslag den første minnekonserten som har vært arrangert her i nord. Det ble en unik stemning i Saltdal kirke på Rognan.

Arrangementet ble gjennomført med bare lokale artister som alle som én stilte opp gratis med et engasjement man skal lete lenge etter. Vi var også så heldige å få Eli og Terje Berg fra Bodø til å synge for oss. De er et søskenpar som nettopp har gjort stor suksess i hele landet med sin nyutgitte CD Søster og Bror.
Det lokale næringsliv gikk inn med sponsing av midler slik at vi fikk dekket profesjonell kjøring av lyd og lys, samt rekvisitter til pynting av kirken. Dette gjorde at kirken ble helt fantastisk og stemningen helt unik. Stemningen som ble skapt var slik at hverken artistene eller tilhørerne hadde lyst å gå hjem etter at alt var ferdig. Alle ville at stunden skulle vare evig. Det var helt fantastisk!
Dette arrangementet frister til gjentagelse, og vi håper å kunne få til en ny konsert til høsten igjen.
Overskuddet i sin helhet gikk til fylkeslagets sorgstøttearbeid.

Anne Myrvang, styremedlem Nordland fylkeslag

Scroll to Top