Bli Medlem Støtt oss Materiell
Oslo/Akershus

LUBs fylkeslag i Oslo og Akershus tilbyr sorgstøtte og fellesskap. LUB har flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Christian W. Ombustvedt
E-post: lub.oslo.akershus@gmail.com
Kto.nr: 5081.08.48488
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 997 089 081
Facebookside: LUB Oslo/Akershus fylkeslag.

Vipps nr 94042 Facebook logoGrasrotandelen logo

Mer info om 2021 kommer!
 

15. oktober - Wave of Light, markering av den internasjonale minnedagen for barn som døde tidlig i livet.

 

Facebook-logoFølg med på det som skjer i fylkeslaget, klikk «liker» på facebooksiden LUB Oslo/Akershus fylkeslag.

 

Portrettbilde av Kjersti Vatle ved statue av foster i Vigelandsparken. Foto: Astrid Waller

Jeg er 41 år, bor på Majorstuen, jobber som frilans designer og underviser på en ungdomsskole i Oslo. Jeg har ingen kjæreste og har ikke fått flere barn etter at jeg mistet Leah Maria i magen 10 dager før termin i 2018. Jeg hadde et helt ukomplisert svangerskap og det var et enormt sjokk for meg at hun døde.

Kjersti med Leah Maria på sykehusetNå håper jeg å kunne hjelpe andre som har opplevd å miste et barn. Jeg ønsker i samarbeid med styret å få til et sterkere og varmere LUB, og å få medlemmer til å kunne møtes oftere i hovedstaden.

Grunnet pandemien har det vært mye usikkerhet helt siden jeg startet som leder i fjor. Det har ikke vært lett å få gjennomført arrangementer, men vi har forsøkt å ha nettsamlinger og tenke utenfor boksen de stedene vi kan. Vi håper at vi snart igjen kan møtes, og vi skal gjøre vårt beste for å skape alternative møteplasser i mellomtiden.


Publisert januar 2021 - fra presentasjon i LUB-magasinet 2.20

Malerie av en mann og dame, i skyggen de kaster ser vi at de holder et barn. B. Wallace.

Oslo og Akershus Fylkeslag i Landsforeningen uventet barnedød (LUB) driver sorggrupper. Tilbudet går til foreldre som har mistet barn i løpet av det siste året, og som kan ha nytte av et forum for å treffe andre foreldre. Les mer om hva en sorggruppe i LUB er her.

Det starter fortløpende opp sorggrupper, ta kontakt med post@lub.no for infomarsjon om når neste gruppe starter opp.

Vanligvis holdes sorggruppene kl. 18 -20 i LUBs lokaler på Majorstuen i Oslo: Ole Fladagersgt 1a. Grupper avholdes digitalt når det ikke er mulig å ha fysiske grupper.

Dette er likepersongrupper og ledes av foreldre som selv har mistet barn. Gruppelederne er kurset i frivillig sorgstøttearbeid gjennom LUBs kurs- og kvalitetssikringsarbeid. 

 

 

 

Illustrasjon maleri flere mennesker og et blad. Av: Anne Kristin HagesætherHver første tirsdag i måneden (med unntak av juli) kl. 18 - 20 inviteres LUB-medlemmer og andre som har mistet barn til å samles på Peppes Pizza i Karl Joahnsgate 1 ved Jernbanetorget. 

Møteplassen er et sted hvor likesinnede møtes, kan dele tanker og erfaringer. Du trenger ikke være medlem i LUB for å delta. Dette vil være en barnefri møteplass.

Hjertelig velkommen!

GrasrotandelenGjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag. Gi 7% av alt du spiller for direkte til Oslo/Akershus fylkeslag, uten at det koster deg noe!

 

Gå fram på en av følgende måter:

Scroll to Top