Bli Medlem Støtt oss Materiell
Oslo/Akershus

LUBs fylkeslag i Oslo og Akershus tilbyr sorgstøtte og fellesskap (se aktiviteter nedenfor). LUB har også flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Hanne Sofie Løkkevik
E-post: lub.oslo.akershus@gmail.com
Tlf: 975 45 035
Kto.nr: 5081.08.48488
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 997 089 081
Facebookside: LUB Oslo/Akershus fylkeslag.

Vipps nr 94042 Facebook logoGrasrotandelen logo

November 

  •  2. november kransebinding før allehelgensdag på Abildsø gård kl.18.00 - 20.30. Vi binder en hjerteformet krans av mose og blomster til bruk på graven.
  •  7. november - Treff på Espresso House i Pilestredet 39D, kl.18.00 - 20.00. Andre etasje holdes av til oss. Tema er "samliv - hvordan leve sammen etter tapet?". Arrangementet er uten barn av hensyn til de som er nyrammet. Velkommen!  
  •  14. november - Pappafotball på Idrettshøyskolen kl. 21.00.
  • 16. november - møte om forskning på krybbedød - hvor står vi og hvor går vi? Med professor Torleiv Ole Rognum på Vindern Seniorsenter kl.18.00 - 20.00. 

Desember

  • 5. desember. Treff på Espresso House i Pilestredet 39D, kl.18.00 - 20.00. Andre etasje holdes av til oss. Arrangementet er uten barn av hensyn til de som er nyrammet.

2018

Januar

Februar

  • 6. februar - Treff på Espresso House i Pilestredet 39D, kl.18.00 - 20.00. Temaet er forskning på mors angst under svangerskapet og betydningen for barnet, inneldning ved førsteamanuensis Mona Bekkhus. Andre etasje holdes av til oss. Arrangementet er uten barn av hensyn til de som er nyrammet.
  • 12. februar - Årsmøte i LUBs lokaler, Ole Fladagers gate 1A, Oslo.

 

Mer informasjon kommer i god tid før de forskjellige aktivitetene finner sted.

Facebook-logoFølg med på det som skjer i fylkeslaget, klikk «liker» på facebooksiden LUB Oslo/Akershus fylkeslag.

 

15. oktober er den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet og i livets begynnelse. En bølge av lys går rundt kloden når lys tennes i alle tidssoner klokken 19.00. Velkommen til Wave of light-arrangement på Vestkanttorget i Oslo denne dagen.
 

Hjerte av tente lysMarkeringen finner sted på Tidemandsstuen på Vestkanttorvet i Oslo. Fra kl 16.00 er det kunstverksted for barn i skolealder og eventyrstund for de mindre barna. Påmelding til lub.oslo.akershus@gmail.com innen 11.oktober.

kl.19.00 tenner vi lys på Vestkanttorvet og etterpå er det kaffe og kaker på Tidemandsstuen hvor alle er velkommen! 


OSLO/AKERSHUS FYLKESLAG
STYRET 2017

Styret i LUB Oslo/Akershus fylkeslag 1017/18

Malerie av en mann og dame, i skyggen de kaster ser vi at de holder et barn. B. Wallace.

Oslo og Akershus Fylkeslag i Landsforeningen uventet barnedød (LUB) driver sorggrupper. Tilbudet går til foreldre som har mistet barn i løpet av det siste året, og som kan ha nytte av et forum for å treffe andre foreldre.

Det starter fortløpende opp sorggrupper, ta kontakt med post@lub.no for infomarsjon om når neste gruppe starter opp.

Vanligvis holdes sorggruppene kl. 18 -20 i LUBs lokaler på Majorstuen i Oslo: Ole Fladagersgt 1a.

Dette er likepersongrupper og ledes foreldre som selv har mistet barn. Gruppelederne er kurset i frivillig sorgstøttearbeid gjennom LUBs kurs- og kvalitetssikringsarbeid. 

 

 

LUB Oslo og Akershus ønsker å skape en møteplass for fedre som har mistet barn. Vi vet at både fysisk aktivitet og det å møte andre i samme situasjon er viktig i sorgbearbeidelsen, og satte høsten 2016 i gang LUB-fotball for pappaer. Fem fedre med kontaktperson Lars Eirik Rønning i spissen har møttes en gang i måneden på Ekeberg i Oslo for å spille fotball og utveksle erfaringer.

Vi har fått ExtraExpress-midler til å fortsette tiltaket i 2017. Vi skal fortsette å møtes på Ekeberg. Vi starter opp høsten 2017 med trening torsdag 14. september kl. 21. Velkommen!

Vi håper at dette blir en både sosial og nyttig arena fremover!
Ta kontakt med Lars Eirik på e-post larseirik@gmail.com eller telefon 924 50 047 hvis du vil være med!

Se også: Fysisk aktivitet kan hjelpe i sorgen.

Illustrasjon maleri flere mennesker og et blad. Av: Anne Kristin HagesætherHver første tirsdag i måneden (med unntak av juli) kl. 18 - 20 inviteres LUB-medlemmer og andre som har mistet barn til å samles på Espresso House i Pilestredet 39D. Andre etasje lukkes av for oss.

Møteplassen er et sted hvor likesinnede møtes, kan dele tanker og erfaringer. Du trenger ikke være medlem i LUB for å delta. Dette vil være en barnefri møteplass.

Hjertelig velkommen!

GrasrotandelenGjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag. Gi 5% av alt du spiller for direkte til Oslo/Akershus fylkeslag, uten at det koster deg noe!

 

Gå fram på en av følgende måter:

Les om Tenn et lys-arrangementet 2016: En bølge av lys for barna vi savner
 

Et hjerte av lys i Oslo 

Lyshjerte tent i Slottsparken
Høstmørket hadde senket seg over Slottsparken da lystenningen tok til den 15. oktober 2015, på den internasjonal minnedagen for barna vi har mistet. Se også Tenn et lys. Flere av oss hadde deltatt på LUBs miniseminar om sorg etter barnedød denne dagen, og den sterke stemningen fra seminaret ble videreført av saxofonist Ida Rønshaugens vakre toner som fylte plassen. "Den fyste song eg høyra fekk" akkompagnerte lystenningen kl.19.00. Med et hjerte av lys mintes vi barna våre som døde i svangerskapet og tidlig i livet, og som vi savner så mye.

Etter lystenningen var det samling på Espresso House for foreldre, søsken, besteforeldre og venner. Kaffe, muffins og hyggelig prat ble en fin avslutning på dagen. 

 

Meningsfull kransebinding 

I Oslo og Akershus fylkeslag har det blitt tradisjon å binde kranser før allehelgensdag. I en gammel stall hos Blomsterhagen på Abildsø lærer vi kransebindekunsten i fredelige omgivelser.

I år samlet elleve jenter seg i høstmørket, og resultatet ble eukalyptuskranser på streng og mosekranser med løv, kongler og nyper, til pynt på graven eller hjemme. Sterke følelser ble til vakre kranser, og minner om de kjære barna våre ble delt med andre som forstår sorgen og savnet.


Hilsen Hanne Sofie
2014

 

Markering av internasjonal minnedag 15. oktober for barna vi har mistet

15. oktober arrangerte Oslo/Akershus fylkeslag lystenning i Frognerparken i Oslo. Rundt 50 foreldre og barn møtte opp for å tenne lys for barna de savner. Etter lystenningen ble det servert pizza i LUBs kontorlokaler på Majorstua.

Les mer om LUBs Tenn et lys-aksjon og arrangmenter: Tenn et lys.

Lystenning i Vigelandsparken i Oslo 15. oktober.

 

 

Kransekurs før Allehelgensdag

LUB Oslo/Akershus arrangerte kransekurs i forbindelse med Allehelgensdag torsdag 31. oktober 2013 på Blomsterhagen på Abildsø.

Vi var 11 foreldre samlet til en hyggelig kveld hvor vi mintes barna våre.

Lise Petterson

 

 

Skrivekurs i Oslo

ørdag 7. september 2013 arrangerte LUB Oslo/Akershus fylkeslag skrivekurs for våre medlemmer. Åtte medlemmer deltok på en vellykket kursdag på Soria Moria hotell og konferansesenter.

Kursleder var Kjersti Wold, skjønnlitterær og faglitterær forfatter, som selv har opplevd å miste et barn i svangerskapet.

På kurset lærte vi forskjellige teknikker for å få i gang skriveprosessen og for å minske kritikeren i oss. Det ble en veldig fin dag med sterke skildringer og unike innblikk i historiene til våre barn.

Dagen ble avsluttet med en hyggelig middag og gode samtaler i peisestua, og overnatting for de som ønsket. Alt i alt en vellykket kursdag som vi ønsker å arrangere igjen.

 

Akkurat som for de voksne, er det godt for barna å komme sammen og kjenne fellesskap med andre som har mistet noen. Familiehelgen på Hunderfossen er en fantastisk anledning. Les rapport fra helgen: Endelig er vi her igjen!

I forbindelse med 17. mai arrangerte LUB Oslo og Akershus blomsterbindekurs på Blomsterhagen på Abilsø gård. Det ble tid til å både utfolde oss kreativt og til de gode samtalene. Produktene vi fikk laget denne gangen var en krans og en sommerlig blomsterbukett. Takk for en hyggelig kveld!

Linn Torp

 

Kransekurs i Oslo 2012

 

Torsdag 1. november 2012 arrangerte Oslo og Akershus fylkeslag kransekurs for sine medlemmer. Vi hadde en hyggelig kveld på Abildsø gård, og kursleder Anja fra Blomsterhagen på Abildsø gjorde en super jobb som kursleder. På kurset laget vi to kranser hver, én med friske blomster og ett hjerte i vintergrønt. Vi var 9 stk til stede. Styret takker for en hyggelig kveld.

Lise Petterson
Oslo/Akershus fylkeslag

 

Sider

Scroll to Top