Bli Medlem Støtt oss Materiell
Oslo/Akershus

LUBs fylkeslag i Oslo og Akershus tilbyr sorgstøtte og fellesskap (se aktiviteter nedenfor). LUB har også flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Hanne Sofie Løkkevik
E-post: lub.oslo.akershus@gmail.com
Tlf: 975 45 035
Kto.nr: 5081.08.48488
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 997 089 081
Facebookside: LUB Oslo/Akershus fylkeslag.

Vipps nr 94042 Facebook logoGrasrotandelen logo

Oktober

  • 11. oktober - Møteplass på Peppes Pizza, Karl Johansgate 1, kl.18.00 - 20.00 med "Hva om man ikke blir gravid igjen?" som tema. Vi har reservert et rom i 3. etasje. LUB spanderer pizza, mens drikke kjøper du selv.
  • 15. oktober - Wave of light. Den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet og tidlig i livet. Markering på Vestkanttorget kl.19.00. Vi samles på Tidemannstuen i forkant og etter lystenningen. Se mer info lenger ned på siden.
  • 31. oktober - kransekurs på Abildsø gård. 

November

  • 2. november - åpent og gratis kurs om sorgmestring ved Kari og Atle Dyregrov, Litteraturhuset kl.16.00 - 20.00. 
  • 6. november - Møteplass på Peppes Pizza, Karl Johansgate 1, kl.18.00 - 20.00 med fokus på papparollen. Vi har reservert et rom i 3. etasje. LUB spanderer pizza, mens drikke kjøper du selv.

Desember 

 

Mer informasjon kommer i god tid før de forskjellige aktivitetene finner sted.

Facebook-logoFølg med på det som skjer i fylkeslaget, klikk «liker» på facebooksiden LUB Oslo/Akershus fylkeslag.

 

Bilde av tente lys med tekst over: Wave of light - tenn et lys for våre barn

Velkommen til markering av den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet eller tidlig i livet. 

Vi tenner lys på Vestkanttorget kl.19.00 som en del av en bølge av lys over hele jorden. Det blir musikalsk innslag og et stemningsfullt hjerte av lys. Oppmøte fra 18.45, ta med lys. 

Før lystenningen er barna velkomne til Tidemannstuen kl.17.00 for å pynte lyslykter, ha eventyrstund og spise pizza. Påmelding til barnearrangementet innen 11. oktober til lub.oslo.akershus@lub.no. 

Etter lystenningen inviterer vi til kaffe og kaker på Tidemannstuen. 

Håper vi sees!
 

Se også arrangementet på facebook

Les mer om Wave of light

Publisert oktober 2018


OSLO/AKERSHUS FYLKESLAG
STYRET 2018

Styremedlemmer i LUB Oslo/Akershus i 2018: Leder Hanne Sofie Løkkevik, kasserer Ingrid Folvik, sekretær Kristina Hafredal, styremedlemmer Hanne Stensheim og Lars Eirik Rønning

Malerie av en mann og dame, i skyggen de kaster ser vi at de holder et barn. B. Wallace.

Oslo og Akershus Fylkeslag i Landsforeningen uventet barnedød (LUB) driver sorggrupper. Tilbudet går til foreldre som har mistet barn i løpet av det siste året, og som kan ha nytte av et forum for å treffe andre foreldre.

Det starter fortløpende opp sorggrupper, ta kontakt med post@lub.no for infomarsjon om når neste gruppe starter opp.

Vanligvis holdes sorggruppene kl. 18 -20 i LUBs lokaler på Majorstuen i Oslo: Ole Fladagersgt 1a.

Dette er likepersongrupper og ledes av foreldre som selv har mistet barn. Gruppelederne er kurset i frivillig sorgstøttearbeid gjennom LUBs kurs- og kvalitetssikringsarbeid. 

 

 

LUB Oslo og Akershus ønsker å skape en møteplass for fedre som har mistet barn. Vi vet at både fysisk aktivitet og det å møte andre i samme situasjon er viktig i sorgbearbeidelsen, og satte høsten 2016 i gang LUB-fotball for pappaer. Fem fedre med kontaktperson Lars Eirik Rønning i spissen har møttes en gang i måneden på Ekeberg i Oslo for å spille fotball og utveksle erfaringer. Det er også rom for andre aktiviteter enn fotball, innspill er velkomne. 

Vi har fått ExtraExpress-midler til å fortsette tiltaket i 2018. Vi skal fortsette å møtes på Ekeberg. Vi starter opp våren 2018 med trening torsdag 10 mai kl. 21. Velkommen!

Vi håper at dette blir en både sosial og nyttig arena fremover!
Ta kontakt med Lars Eirik på e-post larseirik@gmail.com eller telefon 924 50 047 hvis du vil være med!

Se også: Fysisk aktivitet kan hjelpe i sorgen.

Illustrasjon maleri flere mennesker og et blad. Av: Anne Kristin HagesætherHver første tirsdag i måneden (med unntak av juli) kl. 18 - 20 inviteres LUB-medlemmer og andre som har mistet barn til å samles på Peppes Pizza i Karl Joahnsgate 1 ved Jernbanetorget. 

Møteplassen er et sted hvor likesinnede møtes, kan dele tanker og erfaringer. Du trenger ikke være medlem i LUB for å delta. Dette vil være en barnefri møteplass.

Hjertelig velkommen!

GrasrotandelenGjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag. Gi 7% av alt du spiller for direkte til Oslo/Akershus fylkeslag, uten at det koster deg noe!

 

Gå fram på en av følgende måter:

Les om Tenn et lys-arrangementet 2016: En bølge av lys for barna vi savner
 

Et hjerte av lys i Oslo 

Lyshjerte tent i Slottsparken
Høstmørket hadde senket seg over Slottsparken da lystenningen tok til den 15. oktober 2015, på den internasjonal minnedagen for barna vi har mistet. Se også Tenn et lys. Flere av oss hadde deltatt på LUBs miniseminar om sorg etter barnedød denne dagen, og den sterke stemningen fra seminaret ble videreført av saxofonist Ida Rønshaugens vakre toner som fylte plassen. "Den fyste song eg høyra fekk" akkompagnerte lystenningen kl.19.00. Med et hjerte av lys mintes vi barna våre som døde i svangerskapet og tidlig i livet, og som vi savner så mye.

Etter lystenningen var det samling på Espresso House for foreldre, søsken, besteforeldre og venner. Kaffe, muffins og hyggelig prat ble en fin avslutning på dagen. 

 

Meningsfull kransebinding 

I Oslo og Akershus fylkeslag har det blitt tradisjon å binde kranser før allehelgensdag. I en gammel stall hos Blomsterhagen på Abildsø lærer vi kransebindekunsten i fredelige omgivelser.

I år samlet elleve jenter seg i høstmørket, og resultatet ble eukalyptuskranser på streng og mosekranser med løv, kongler og nyper, til pynt på graven eller hjemme. Sterke følelser ble til vakre kranser, og minner om de kjære barna våre ble delt med andre som forstår sorgen og savnet.


Hilsen Hanne Sofie
2014

 

Markering av internasjonal minnedag 15. oktober for barna vi har mistet

15. oktober arrangerte Oslo/Akershus fylkeslag lystenning i Frognerparken i Oslo. Rundt 50 foreldre og barn møtte opp for å tenne lys for barna de savner. Etter lystenningen ble det servert pizza i LUBs kontorlokaler på Majorstua.

Les mer om LUBs Tenn et lys-aksjon og arrangmenter: Tenn et lys.

Lystenning i Vigelandsparken i Oslo 15. oktober.

 

 

Kransekurs før Allehelgensdag

LUB Oslo/Akershus arrangerte kransekurs i forbindelse med Allehelgensdag torsdag 31. oktober 2013 på Blomsterhagen på Abildsø.

Vi var 11 foreldre samlet til en hyggelig kveld hvor vi mintes barna våre.

Lise Petterson

 

 

Skrivekurs i Oslo

ørdag 7. september 2013 arrangerte LUB Oslo/Akershus fylkeslag skrivekurs for våre medlemmer. Åtte medlemmer deltok på en vellykket kursdag på Soria Moria hotell og konferansesenter.

Kursleder var Kjersti Wold, skjønnlitterær og faglitterær forfatter, som selv har opplevd å miste et barn i svangerskapet.

På kurset lærte vi forskjellige teknikker for å få i gang skriveprosessen og for å minske kritikeren i oss. Det ble en veldig fin dag med sterke skildringer og unike innblikk i historiene til våre barn.

Dagen ble avsluttet med en hyggelig middag og gode samtaler i peisestua, og overnatting for de som ønsket. Alt i alt en vellykket kursdag som vi ønsker å arrangere igjen.

 

Akkurat som for de voksne, er det godt for barna å komme sammen og kjenne fellesskap med andre som har mistet noen. Familiehelgen på Hunderfossen er en fantastisk anledning. Les rapport fra helgen: Endelig er vi her igjen!

I forbindelse med 17. mai arrangerte LUB Oslo og Akershus blomsterbindekurs på Blomsterhagen på Abilsø gård. Det ble tid til å både utfolde oss kreativt og til de gode samtalene. Produktene vi fikk laget denne gangen var en krans og en sommerlig blomsterbukett. Takk for en hyggelig kveld!

Linn Torp

 

Kransekurs i Oslo 2012

 

Torsdag 1. november 2012 arrangerte Oslo og Akershus fylkeslag kransekurs for sine medlemmer. Vi hadde en hyggelig kveld på Abildsø gård, og kursleder Anja fra Blomsterhagen på Abildsø gjorde en super jobb som kursleder. På kurset laget vi to kranser hver, én med friske blomster og ett hjerte i vintergrønt. Vi var 9 stk til stede. Styret takker for en hyggelig kveld.

Lise Petterson
Oslo/Akershus fylkeslag

 

Scroll to Top