Bli Medlem Støtt oss Materiell
Oslo/Akershus

LUBs fylkeslag i Oslo og Akershus tilbyr sorgstøtte og fellesskap. LUB har flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Kjersti Vatle
E-post: lub.oslo.akershus@gmail.com
Kto.nr: 5081.08.48488
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 997 089 081
Facebookside: LUB Oslo/Akershus fylkeslag.

Vipps nr 94042 Facebook logoGrasrotandelen logo


15. oktober - Wave of Light. Digital markering.

15. oktober er den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet og i livets begynnelse. En bølge av lys går rundt kloden når lys tennes i alle tidssoner kl 19.00.
I år hadde vi opprinnelig et håp om å få gjennomføre et godt og varmt samarbeid om Wave of Light. Samarbeidet skulle vært med Georgs Gave, Foreningen "Vi som har et barn for lite" og LUB Oslo og Akershus på Nobels Fredssenter. Men på grunn av covid-19, og utviklingen i Oslo - så vi oss dessverre nødt til å avlyse.
 
Vi i LUB Oslo og Akershus har kommet frem til at vi vil arrangere en digital markering 15.oktober.
Vi vil tenne et stort stemningsfullt hjerte et sted i Oslo klokken 19:00 som en del av en bølge av lys over hele jorden. Vi vil dele dette lysende hjertet via en streaming med dere.
Hvis dere ønsker å få navnet til barnet deres på en av lyktene, er det bare å skrive i kommentarfeltet eller sende oss en melding - så vil vi skrive navnet på de første som skriver så langt vi har lyslykter til dette.
 
I tillegg vil vi veldig gjerne at dere deler bilder av lysene dere tenner, med navn eller at dere deler bilder av det dere måtte ønske relatert til den internasjonale markeringen. Eventet er lukket, og vil kun kunne sees av dere som melder dere på her.
Elvira Nikolaisen vil synge for oss etter lystenningen.
Vi håper denne digitale markeringen kan være et lite plaster på såret, siden vi så oss nødt til å avlyse den fysiske lystenningen.

 

Facebook-logoFølg med på det som skjer i fylkeslaget, klikk «liker» på facebooksiden LUB Oslo/Akershus fylkeslag.

 

Velkommen til årsmøte 2020 i Oslo og Akershus fylkeslag!

Møtet blir avholdt i LUBs lokaler på Majorstuen 6. februar kl 18. Det blir lett servering med kaffe, te og noe godt til.

Etter den formelle delen av årsmøtet viser vi kortfilmen Psyklisten. Det er en ca 15 minutter lang film om Per som mistet datteren Jenny Leonora 11 måneder gammel. Filmen fokuserer på hva sykling betydde for Per i sorgen etter tapet av datteren.
Planene for året i fylkeslaget diskuteres og det er rom for å fremme forslag.

Håper vi ser deg der!

Hilsen styret

Malerie av en mann og dame, i skyggen de kaster ser vi at de holder et barn. B. Wallace.

Oslo og Akershus Fylkeslag i Landsforeningen uventet barnedød (LUB) driver sorggrupper. Tilbudet går til foreldre som har mistet barn i løpet av det siste året, og som kan ha nytte av et forum for å treffe andre foreldre.

Det starter fortløpende opp sorggrupper, ta kontakt med post@lub.no for infomarsjon om når neste gruppe starter opp.

Vanligvis holdes sorggruppene kl. 18 -20 i LUBs lokaler på Majorstuen i Oslo: Ole Fladagersgt 1a.

Dette er likepersongrupper og ledes av foreldre som selv har mistet barn. Gruppelederne er kurset i frivillig sorgstøttearbeid gjennom LUBs kurs- og kvalitetssikringsarbeid. 

NESTE SORGGRUPPE STARTER OPP i løpet av våren. Påmelding til post@lub.no

 

 

Illustrasjon maleri flere mennesker og et blad. Av: Anne Kristin HagesætherHver første tirsdag i måneden (med unntak av juli) kl. 18 - 20 inviteres LUB-medlemmer og andre som har mistet barn til å samles på Peppes Pizza i Karl Joahnsgate 1 ved Jernbanetorget. 

Møteplassen er et sted hvor likesinnede møtes, kan dele tanker og erfaringer. Du trenger ikke være medlem i LUB for å delta. Dette vil være en barnefri møteplass.

Hjertelig velkommen!

GrasrotandelenGjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag. Gi 7% av alt du spiller for direkte til Oslo/Akershus fylkeslag, uten at det koster deg noe!

 

Gå fram på en av følgende måter:

Scroll to Top