Bli Medlem Støtt oss Materiell
Oslo/Akershus

LUBs fylkeslag i Oslo og Akershus tilbyr sorgstøtte og fellesskap. LUB har flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Kjersti Vatle
E-post: lub.oslo.akershus@gmail.com
Kto.nr: 5081.08.48488
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 997 089 081
Facebookside: LUB Oslo/Akershus fylkeslag.

Vipps nr 94042 Facebook logoGrasrotandelen logo

November 

  • 7. november - Psyklisten - filmpremiere og panelsamtale om sorg og fysisk aktivitet. Filmens Hus i Oslo kl. 16.45 - 18. Les mer her.
  • 23. november - Workshopen Selvhjelp ved sorg. Kurset vil tematisere de mest vanlige problemene som sørgende møter: Grubling, angst, bekymring, skyldfølelse, søvnproblemer, samt hvordan ta vare på seg selv i en krevende sorgprosess. Les mer her.

Desember 

  • 5. desember - Møteplassen, LUBs lokaler i Ole Fladagers gate 1a, kl 18-20. Temaet er Jul uten de barna vi savner. 

 

Mer informasjon kommer i god tid før de forskjellige aktivitetene finner sted.

Facebook-logoFølg med på det som skjer i fylkeslaget, klikk «liker» på facebooksiden LUB Oslo/Akershus fylkeslag.

 

Velkommen til årsmøte 2020 i Oslo og Akershus fylkeslag!

Møtet blir avholdt i LUBs lokaler på Majorstuen 6. februar kl 18. Det blir lett servering med kaffe, te og noe godt til.

Etter den formelle delen av årsmøtet viser vi kortfilmen Psyklisten. Det er en ca 15 minutter lang film om Per som mistet datteren Jenny Leonora 11 måneder gammel. Filmen fokuserer på hva sykling betydde for Per i sorgen etter tapet av datteren.
Planene for året i fylkeslaget diskuteres og det er rom for å fremme forslag.

Håper vi ser deg der!

Hilsen styret


15. oktober er den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet og i livets begynnelse. En bølge av lys går rundt kloden når lys tennes i alle tidssoner kl 19.00.

Hver dag rammes en familie i Norge. Nærmere 400 barn dør årlig i dødfødsel, i spedbarnsalder eller i småbarnsalder. Hvert eneste dødsfall er en katastrofe for foreldre, søsken, besteforeldre, tanter, onkler og venner. Små føtter setter dype spor.

Tradisjonen tro inviterer vi i LUB Oslo og Akershus Fylkeslag til lystenning på Vestkanttorget med påfølgende samling med kaffe og kaker på Tidemandstuen. Her er både store, små, familie og venner velkommen!

Vi tenner lys på Vestkanttorget kl.19.00 som en del av en bølge av lys over hele jorden. Det blir musikalsk innslag og et stemningsfullt hjerte av lys. Vi samles på Vestkanttorget fra 18.45, ta med et eget lys.

Før lystenningen er søsken velkomne til Tidemandstuen kl.17.00 for å pynte lyslykter, ha eventyrstund og spise litt sammen. Påmelding til barnearrangementet innen 11. oktober til lub.oslo.akershus@lub.no.

Adressen til Tidemandstuen er:
Tidemands gate 44, 0260 Oslo

 

Håper vi sees!

Hilsen LUB Oslo og Akershus Fylkeslag

 

Velkommen til sommeravslutning på Høyt & Lavt Klatrepark!

For andre året på rad ønsker vi å invitere til sommeravslutning i klatreparken Høyt & Lavt på Tryvann. I klatreparken kan vi boltre oss i zip-lines og 12 klatreløyper av ulik vanskelighetsgrad og være sammen både store og små.

Vi møtes kl. 10 ved butikken for utstyrsutleie. De som skal klatre får utdelt utstyr og vil gjennomgå en sikkerhetsgjennomgang før de kan klatre. Vi etablerer et område for grilling (hvis været tillater) og sosialt samvær like ved klatreområdet, slik at man kan veksle mellom å klatre og bare være sammen.

Praktiske opplysninger:
Dato: søndag 2. juni, kl 10
Sted: Høyt & Lavt, Tryvannsveien 64, Oslo.
Mat og drikke: Fylkeslaget ordner pølser og tilbehør til grilling. Ta med egen drikke. Hvis noen vil ta med kake er det veldig hyggelig.
Utstyr: Det anbefales treningstøy eller lett turtøy, hansker og tursko/joggesko med god såle.
Pris: Gratis klatring for barna, egenandel for voksne: 100 kr
Påmelding: snarest og innen 22. mai på e-post til lub.oslo.akerhus@gmail.com. Oppgi hvor mange dere blir totalt som kommer og hvor mange av dere som skal klatre samt alder og høyde på klatrerne.

Håper vi ses!

Vennlig hilsen frs styret i LUB Oslo og Akershus Fylkeslag

 

 


OSLO/AKERSHUS FYLKESLAG
STYRET 2019

Kristina Hafredal (styreleder)

Hanne Stensheim (styremedlem)

Jenny Sallberg (styremedlem)

Unni Nordbø (styremedlem)

Kjersti Vatle (styremedlem)

Aksel Gjøsund (styremedlem)

Ingrid Folvik (kasserer)

 

Malerie av en mann og dame, i skyggen de kaster ser vi at de holder et barn. B. Wallace.

Oslo og Akershus Fylkeslag i Landsforeningen uventet barnedød (LUB) driver sorggrupper. Tilbudet går til foreldre som har mistet barn i løpet av det siste året, og som kan ha nytte av et forum for å treffe andre foreldre.

Det starter fortløpende opp sorggrupper, ta kontakt med post@lub.no for infomarsjon om når neste gruppe starter opp.

Vanligvis holdes sorggruppene kl. 18 -20 i LUBs lokaler på Majorstuen i Oslo: Ole Fladagersgt 1a.

Dette er likepersongrupper og ledes av foreldre som selv har mistet barn. Gruppelederne er kurset i frivillig sorgstøttearbeid gjennom LUBs kurs- og kvalitetssikringsarbeid. 

NESTE SORGGRUPPE STARTER OPP i løpet av våren. Påmelding til post@lub.no

 

 

Illustrasjon maleri flere mennesker og et blad. Av: Anne Kristin HagesætherHver første tirsdag i måneden (med unntak av juli) kl. 18 - 20 inviteres LUB-medlemmer og andre som har mistet barn til å samles på Peppes Pizza i Karl Joahnsgate 1 ved Jernbanetorget. 

Møteplassen er et sted hvor likesinnede møtes, kan dele tanker og erfaringer. Du trenger ikke være medlem i LUB for å delta. Dette vil være en barnefri møteplass.

Hjertelig velkommen!

GrasrotandelenGjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag. Gi 7% av alt du spiller for direkte til Oslo/Akershus fylkeslag, uten at det koster deg noe!

 

Gå fram på en av følgende måter:

Scroll to Top