Bli Medlem Støtt oss Materiell
Oslo/Akershus

LUBs fylkeslag i Oslo og Akershus tilbyr sorgstøtte og fellesskap. LUB har flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Christian W. Ombustvedt
E-post: lub.oslo.akershus@gmail.com
Kto.nr: 5081.08.48488
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 997 089 081
Facebookside: LUB Oslo/Akershus fylkeslag.

Vipps nr 94042 Facebook logoGrasrotandelen logo

2. september - Sorg i farger, en fotoutstilling om å leve med sorg etter tap av barn, åpningsarrangement på Vulkan i Oslo kl. 18.

2. - ca. 24. september - Sorg i farger, en fotoutstilling om å leve med sorg etter tap av barn. Se denne utendørs fotoutstillingen som LUB står bak, på Vulkan i Oslo. Se arrangementet på Facebook.

15. oktober - Wave of Light, markering av den internasjonale minnedagen for barn som døde tidlig i livet. Lystenningsarrangement på Vestkanttorget i Oslo, samling på Tidemandstuen etterpå. Les mer under.

Facebook-logoFølg med på det som skjer i fylkeslaget, LUB Oslo/Akershus fylkeslag.

 

To bilder med tekst om Wave of Light imellom. Sovende baby + kvinne som holder et tent lys i mørket
15. oktober er den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet og i livets begynnelse. En bølge av lys går rundt kloden når lys tennes i alle tidssoner kl 19.00.
Hver dag rammes en familie i Norge. Nærmere 400 barn dør årlig i dødfødsel, i spedbarnsalder eller i småbarnsalder. Hvert eneste dødsfall er en katastrofe for foreldre, søsken, besteforeldre, tanter, onkler og venner. Små føtter setter dype spor.
I år kan vi i LUB Oslo og Akershus Fylkeslag igjen endelig invitere til lystenning på Vestkanttorget, med påfølgende samling med kaffe og kaker på Tidemandstuen. Her er både store, små, familie og venner velkommen! Det er blir en fin stund med mulighet for å møte andre i samme situasjon for foreldre, besteforeldre, venner, søsken og andre pårørende.
Vi tenner lys på Vestkanttorget kl.19.00 som en del av en bølge av lys over hele jorden. Det blir et stemningsfullt hjerte av lys. Vi samles på Vestkanttorget fra 18.00, ta med et eget lys.
Adressen til Tidemandstuen er:
Tidemands gate 44, 0260 Oslo
Håper vi sees!

Christian portrettJeg heter Christian Ombustvedt, er 39 år og jobber til daglig som økonom i gjenvinningsbransjen. Jeg bor på Risløkka i Oslo sammen med kona mi Ragnhild.

Da vi ble gravide høsten 2018 var det et sterkt ønsket barn som var ventet. Omtrent halvveis i svangerskapet kjente vi at det var noe som ikke stemte, og dro til Rikshospitalet natt til 17. januar 2019. Jeg kan ennå huske den bunnløse fortvilelsen da legen forklarte oss at fødselen var i gang og at barnet ikke kunne overleve. Verden gikk i svart.

Hallvard kom til verden i 14-tiden 17. januar 2019, han døde under fødselen. Selv om det var et bittelite barn kunne jeg tydelig se trekkene til svigerfamilien min. Det var en fin opplevelse i alt det vonde. Jeg er takknemlig for å ha fått oppleve å bli far selv om det ikke ble slik vi hadde ønsket.

Nybakte foreldre med lille HallvardDe fantastiske jordmødrene på Riksen ga oss informasjon om LUB på et tidlig tidspunkt, og da skjønte jeg at vi ikke sto helt alene i elendigheten likevel, og LUB ble allerede da et lys i mørket for oss. Kort tid etter at vi kontaktet LUB fikk vi tilbud om å delta i sorggruppe, og det ble et veldig fint holdepunkt for oss i den innledende fasen av vårt sorgarbeid.

En annen viktig ressurs som fortjener honnør er prestetjenesten ved OUS, særlig Tore Dugstad, som ble en veldig viktig støtte for oss i tiden etter at Hallvard døde. Vi fikk hjelp både i form av sorgstøtte og til å ta praktiske beslutninger rundt begravelse og andre ting.

Min motivasjon for å være frivillig i LUB handler mye om å kunne bidra til å være for andre det lyset i mørket som LUB var for meg da Hallvard døde.

Hallvards grav. Hjerteformet stein. "Mamma og pappa elskar deg og saknar deg"En annen viktig motivasjon for meg knytter seg til noe jeg opplevde flere ganger i månedene etter at Hallvard døde: jeg valgte å være åpen om hva som skjedde ovenfor venner og kolleger, nye som gamle. Stadig vekk opplevde jeg at mange av dem bar på lignende opplevelser som de ikke hadde fortalt om før, og det gikk opp for meg at dette er et tabubelagt tema. Jeg vil gjerne bidra til å bryte ned dette tabuet, ingen skal måtte bære på dette alene!

Dessverre er det slik at mange skal måtte oppleve det også i fremtiden. Jeg håper at de finner frem til oss i LUB, vi skal ta dem godt imot og lytte til historiene deres, trøste, og sammen skal vi finne gode måter å sørge på.


Publisert mai 2021

Portrettbilde av Kjersti Vatle ved statue av foster i Vigelandsparken. Foto: Astrid Waller

Jeg er 41 år, bor på Majorstuen, jobber som frilans designer og underviser på en ungdomsskole i Oslo. Jeg har ingen kjæreste og har ikke fått flere barn etter at jeg mistet Leah Maria i magen 10 dager før termin i 2018. Jeg hadde et helt ukomplisert svangerskap og det var et enormt sjokk for meg at hun døde.

Kjersti med Leah Maria på sykehusetNå håper jeg å kunne hjelpe andre som har opplevd å miste et barn. Jeg ønsker i samarbeid med styret å få til et sterkere og varmere LUB, og å få medlemmer til å kunne møtes oftere i hovedstaden.

Grunnet pandemien har det vært mye usikkerhet helt siden jeg startet som leder i fjor. Det har ikke vært lett å få gjennomført arrangementer, men vi har forsøkt å ha nettsamlinger og tenke utenfor boksen de stedene vi kan. Vi håper at vi snart igjen kan møtes, og vi skal gjøre vårt beste for å skape alternative møteplasser i mellomtiden.


Publisert januar 2021 - fra presentasjon i LUB-magasinet 2.20. Oppdatert juni 2021.
Ny leder ble valgt våren 2021, Kjersti sitter fortsatt i styret.

Malerie av en mann og dame, i skyggen de kaster ser vi at de holder et barn. B. Wallace.

Oslo og Akershus Fylkeslag i Landsforeningen uventet barnedød (LUB) driver sorggrupper. Tilbudet går til foreldre som har mistet barn i løpet av det siste året, og som kan ha nytte av et forum for å treffe andre foreldre. Les mer om hva en sorggruppe i LUB er her.

Det starter fortløpende opp sorggrupper, ta kontakt med post@lub.no for infomarsjon om når neste gruppe starter opp.

Vanligvis holdes sorggruppene kl. 18 -20 i LUBs lokaler på Majorstuen i Oslo: Ole Fladagersgt 1a. Grupper avholdes digitalt når det ikke er mulig å ha fysiske grupper.

Dette er likepersongrupper og ledes av foreldre som selv har mistet barn. Gruppelederne er kurset i frivillig sorgstøttearbeid gjennom LUBs kurs- og kvalitetssikringsarbeid. 

 

 

 

GrasrotandelenGjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag. Gi 7% av alt du spiller for direkte til Oslo/Akershus fylkeslag, uten at det koster deg noe!

 

Gå fram på en av følgende måter:

Scroll to Top