Bli Medlem Støtt oss Materiell
Rogaland

LUBs fylkeslag i Rogaland tilbyr sorgstøtte og fellesskap (se aktiviteter nedenfor). LUB har også flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Anbjørg Marie Aarsheim
E-post: lub.rogaland@gmail.com
Kto.nr: 5081.08.48437
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 995 766 604
Facebookgruppe: LUB Rogaland

Vipps nr 94039 Facebook logoGrasrotandelen logo

5. nov – Minnestund i Sola Ruinkirke kl. 20. I anledning Allehelgensdag arrangerer vi også i år minnestund der vi tenner lys og minnes våre barn. Arrangementet er åpent for alle. Barn kan delta.

25. nov – Kransebinding kl. 13, Brynelunden åpne barnehage (ligger i kjelleren til Frelsesarmeen) i Bryne. Både barn og voksne er velkomne. Se invitasjonen her.

9. des - Førjulsfest. Todelt: Baking av julekaker på Stavanger konditori på Godeset, kl. 10 - 14. Nissefeslt på Voll, Klepp kl. 15. Se invitasjonen her.

Facebook logoFølg med på det som skjer i fylkeslaget i den lukkede Facebookgruppen LUB Rogaland

  

 

I år endrer vi møtested for kransebinding fra Vikeså i Bjerkreim til Bryne. Kransebindingen vil være i lokalene til Brynelunden åpne barnehage, som ligger i i kjelleren til Frelsesarmeen på Bryne. (Inngang på østsiden av bygget). Adressen er Vardheivegen 4, 4340 Bryne.

Alle kan lage det de ønsker, enten om det er pynt til gravene, eller dørkranser. Åsa Vinje Aanestad er med og viser og hjelper til.

LUB ordner alt vi trenger til kransebindingen. Pris på kransene avhenger av hva hver enkelt bruker av materiale, alt er til kostpris, og med direkte betaling på dagen.

Dette er et opplegg både for voksne og barn.

Det blir litt søtt på tanna og litt kaffi/ saft i koppen.

Påmelding enten via Facebook, eller til lub.rogaland@gmail.com  innen 22.11.2017. Skulle du når dagen komme ikke ha meldt deg på, men likevel har et ønske om å være med, så møter du bare opp likevel. Påmeldingen er for å ha et visst anslag om hvor mange som kommer.

Stavanger konditori har tilbudt oss å låne lokaler hos de på Godeset, de stiller med baker og en får lage mange ulike julekaker. Men grunnet lokalene er det satt et tak på antall personer på 14 stykker. Her gjelder første mann til mølla. Det er satt en nedre aldersgrense på 8 år. Dette har med sikkerheten å gjøre og i forhold til at vi er i et produksjonslokale med store ovner. Påmelding er enten via Facebook eller direkte til lub.rogaland@gmail.com. Bakingen vil starte klokken 10:00 til 14:00 og har en pris på 200,- pr deltaker (til dekking av ingredienser). Husk å ta med bakebommer til å ha kakene i.

Etterpå reiser vi videre til:

Nissefest på Voll, Klepp kl 15

Alle som vil, samles da hos Sunniva og Jan Ove som bor på gård på Voll, Solaveien 360, 4354 Voll. Vi starter klokken 15:00, og er ferdig klokken 18:00. Der vil det bli servert grøt, saft, kaffe og kaker. Der vil bli utlodning og Nisse. Det vil også være mulighet for å hilse på ku og kalv som bor på gården. V

i skal være inne, men la finklærne være hjemme så kan en heller nyte nærkontakten med dyrene. En nisselue på toppen blir heller ikke feil.

Prisen pr person er 50,- Barn under 2 år går gratis. Påmeldingen enten via Facebook eller lub.rogaland@gmail.com innen 02.12.2017. Det kan Vippses i forhold til loddsalg.

Beløpet betales inn på kontonummer: 5081 08 48437, ved påmelding eller via Vipps Lub Rogaland 94039

15. oktober er den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet og i livets begynnelse. En bølge av lys går rundt kloden når lys tennes i alle tidssoner klokken 19.00.
 

Hjerte av tente lysHver dag rammes en familie i Norge av katastrofen. Nærmere 400 barn dør årlig i dødfødsel, i spedbarnsalder eller i småbarnsalder. Hvert eneste dødsfall er en katastrofe for foreldre, søsken, besteforeldre, tanter, onkler og venner. Små føtter setter dype spor.
 

Nytt navn

Vi bytter i år navn på markeringen til "Wave of light" som det heter i resten av verden. Dette gjør vi for å understreke at aktiviteten i Norge er del av en verdensomspennende markering.

LUB har lystenningsarrangementer over hele landet 15. oktober. Du er velkommen til å delta, eller tenn ditt lys hjemme hos deg selv eller hvor enn du er kl. 19. Les mer her: Wave of light.

Styret i LUB Rogaland har i den anledning gleden av å invitere til to arrangement i Stavanger den 15 oktober.
 

Blomsterbindingskurs

Klokken 15.00 er det blomsterbindingskurs på Musegaten blomster, Musegata 15 i Stavanger. Dette arrangementet har plass til inntil 12 personer. Det koster 200,- pr. stykk og inkluderer materialet til gravpynt. Tina Bengtsson, en av deres meritterte blomsterdekoratør vil kurse oss. Arrangementet er ferdig klokken 17:00. Dette er for medlemmer av LUB og krever påmelding i forkant. Påmeldingsfrist er satt til 5. oktober, og påmelding kan gjøres til lub.rogaland@gmail.com

Betaling på Vipps LUB Rogaland: 94039, eller via bankkonto 5081.08.48437, merk da innbetalingen med dato for arrangementet og navnet på de som deltar.
 

Lystenning i Hillevåg kirke

Klokken 17.30 samme kveld har vi samvær med lystenning i Hillevåg kirke, Veumveien 55, 4016 Stavanger. Det vil først være servering av maty fra Patrioten Bistro, kake, kaffe og brus. I forkant av dette arrangementet har vi hentet inn stener, som en kan pynte, skrive navnet til barnet en har mistet eller kjenner, før vi har lystenning klokka 19:00. Arrangementet er gratis og vil være ferdig klokken 19:30. Dette arrangementet er åpent for de som måtte ønske. Ta gjerne med venner og familie. Vi trenger også her å vite hvor mange som kommer, og eventuelle hensyn med tanke på mat allergi som bør ivaretas. Ber om påmelding innen 5. oktober på lub.rogaland@gmail.com

Dere kan lese mer om arrangementet på LUB Rogaland sin facebookside.

Kjekt om vi ses, og skulle du ikke ha mulighet for å delta, men ønsker å bidra kan en det med å sende SMS med LYS til 2490 (100 kr) / vipps til 10591, en støtter da årets innsamling som går til forskning på barnedød.

Mvh

Styret i LUB Rogaland

GrasrotandelenGjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag med fem prosent av innsatsen. I løpet av et år kan det bli bra summer dersom mange velger LUB som sin mottaker av Grasrotandelen.

Slik går du fram for å gi 5 prosent av det du tipper for til LUB Rogaland fylkeslag:

  • Be om at organisasjonsnr 995766604 skal være din grasrotmottaker neste gang du leverer tippekupongen.
  • Eller: Registrer Landsforeningen uventet barnedød ved Rogaland fylkeslag, org.nr. 995766604, som grasrotandelsmottaker på Norsk Tipping sine nettsider.
  • Eller: Send SMS: GRASROTANDELEN 995766604 til 2020 (tjenesten er gratis).

Tenn et lys-aksjon og 30-årsmarkering i Stavanger 15. oktober 2015

Lystreet med tente lysRogaland fylkeslag hadde sin Tenn et lys-aksjon i Hetland kirke. Det var ikke mange frammøtte, men de som kom, fikk høre dikt opplest av Unn Fossdal. Nils Christian Fossdal underholdt med nydelig sang brilliant akkompangert av Svein Olav Herstad på piano. Vi hadde lystenning klokka 19.00. Det var en stemningsfull seremoni. Samtidig markerte vi 30 år med LUB. Undertegnede fortalte litt om foreningens historie, og til slutt hadde vi kaffe og jubileumskake som Arild Aanestad hadde skaffet.

Vi hadde håpet på større deltakelse, men vi får prøve på nytt neste år, kanskje med en annen setting. Som en sa så var dette første gang, og det tar kanskje litt tid å bygge en tradisjon.

I forkant av aksjonen hadde vi stand på Kilden kjøpesenter i Hillevåg lørdag 10. og mandag 12. oktober der vi delte ut  brosjyrer og informasjon om Tenn et lys-aksjonen.

Jorun Hovland

Unn Fossdal leser dikt

Sang ved Nils Christian Fossdal og Svein Olav Herstad på piano

Jubileumskake

 

Med sorgen som bakteppe

Nærmere 30 stykker kom for å høre på et interessant foredrag der forfatter og prest Odd Eidner tok opp spørsmålet om hvordan leve med sorgen som bakteppe.

Odd Eidner holder foredragMandag 7. september 2015 arrangerte Rogaland fylkeslag møteplass der vi inviterte til foredrag med Eidner i Hillevåg kirke. Vi hadde litt samarbeid med bispedømmekontoret i forkant. Vi i styret var veldig spent på om det ville komme noen for å høre på og hadde nok litt sommerfugler i magen.

I pausen ble det servert kaffe, kaker og frukt, og da gikk praten livlig. Foredragsholderen var veldig godt fornøyd med frammøte, og de jeg snakket med, syntes det var en flott kveld.

Anbjørg Marie Aarsheim var en av arrangørene fra LUB Rogaland

Dette var et arrangement gjennomført med midler fra ExtraStiftelsen.

Jorun S. Hovland

 

Små og store koste seg på familiedag på Rennesøy

Barn og voksne koser seg i fjæra på Rennesøy

14. juni 2015 hadde Rogaland fylkeslag sin årlige familiedag på Rennesøy. Vi hadde nydelig vær og på menyen sto grillmat og Arild var som vanlig grillmester. Anbjørg hadde med seg kake og det var populært. Både store og små koste seg både på land og i vann. Vi fikk også besøk av en nydelig svane. Takk til alle som var med på å gjøre dette til en hyggelig dag.

Jorun S. Hovland
 

Scroll to Top