Bli Medlem Støtt oss Materiell
Troms

LUBs fylkeslag i Troms tilbyr sorgstøtte og fellesskap (se aktiviteter nedenfor). LUB har også flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Eivor Meisler
E-post: emeisler@gmail.com
Kto.nr: 1503.10.65116
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 917 687 021
Facebookgruppe: Landsforeningen Uventet Barnedød, Troms fylkeslag

Vipps nr 94035 Facebook logoGrasrotandelen logo

Bilde av tente lys med tekst over: Wave of light - tenn et lys for våre barn

LUB Troms arrangerer lystenning og samling på Skansen i Tromsø, for å markere «Wave of Light». Dette er den internasjonale dagen for å minnes våre barn som har gått bort.

Mandag 15. oktober kl. 18:00 - 20:00.

Sted: Skansen: et gult bygg i gamlebyen.

Det blir formingsaktiviteter for søsken og vi er flere kontaktpersoner fra LUB Troms som er til stede hvis man ønsker noen å snakke med, eller bare ønsker å vite mer om fylkeslaget. Det blir servert kaffe, saft, frukt og kaker.

Kl. 18:30 samles vi ute, leser dikt og spiller musikk og gjør oss klar for å tenne lys for barna som har gått bort så alt for tidlig.

Lystenningen skjer kl. 19:00, vi skaper da en bølge av lys sammen med resten av verden.

Vi har fakler og lys tilgjengelig, men man kan også ta med egne, personlig lys hvis man ønsker.

Dette er et arrangement som er åpent for alle, ta gjerne med søsken, besteforeldre eller andre støttepersoner. Man behover ikke være medlem av LUB. Arrangementet er gratis.

Parkering finnes i nærheten av lokalet og er forøvrig i gangavstand fra sentrum hvis man ankommer med buss.

Vel møtt.

Informasjon om hva som skjer i 2018 kommer.

yesBli gjerne med i gruppen vår på facebook: https://www.facebook.com/groups/266248916801618/

fb-logoBli med i den lukkede facebook-gruppa Landsforeningen uventet barnedød, Troms!

Vi ønsker å ha en møteplass på facebook, der vi kan dele tanker og erfaringer. Håpet er at vi kan være til støtte for hverandre når noen trenger det.

Vi vil legge ut info ang. arrangementer her i fylket, og annet som kan være kjekt å vite!
”Vi har alle forskjellige opplevelser bak oss, men vi har fellesskapet i hverandre”

"Tenn et lys" 15. Oktober 2016- markering i Tromsø.

"En nydelig høstkveld satte stemningen for årets Tenn Lys markering i Tromsø. Vi var 24 stk stort og smått som var samlet på Skansen, både familie, venner, nye og gamle fjes.
Barna gikk ivrig til verks med å dekorere stener og telysholdere, for noen flinke og kreative barn! Vi hygget oss med kake og kaffe, pølser og saft, og fikk høre Carolina og Louisa fra bandet VIND spille nydelige musikk. Rett før kl 19 gikk vi ut og hadde en stille stund på det gamle middelaldertunet, som bygningene står på. Her tente vi fakler og lyshjertet, og fikk tid til ettertanke. En fin minnestund for våre små.
På vegne av fylkeslaget takker jeg alle som kom og var sammen med oss.
Hilsen fylkeslagsleder Marianne Rørnes."

 

 

Grilltreff 2016.

15.Juli møttes vi på Håkøya for vårt årlige grilltreff. Værgudene var med oss, selv om det blåste noe friskt. Vi var totalt 14 stk nye og gamle fjes, både søsken og besteforeldre hadde tatt turen utover, noe som var veldig trivelig. Vi hygget oss med god grillmat, og grillmester Marius gjorde en strålende jobb. Vi hadde noen fine samtaler ilag, om både sorg og glede. Samværet var så hyggelig og tiden gikk så fort, så foto fra turen og kubbturnering som var planlagt, ble helt glemt av. Håper på like fin tur til neste år. Takk til dere som kom!

Sommerhilsen fra Marianne.

 

 

Yoga kurs våren 2016.

Da har vi avsluttet Troms fylkeslag sitt første Yoga kurs. Det ble 7 fine uker ilag, der vi var 4-5 stykker som møttes en gang i uka, under kyndig veiledning fra vår instruktør Ida. 

Vi fikk lære pusteteknikker, meditasjon og øvelser for å styrke og bevare muskel/skjelettsystemet vårt. Vi fikk en liten innføring i to forskjellige yogaformer; MediYoga og Kundalini yoga. Det ble både latter og gode samtaler på kurset, og jeg sitter igjen med en god følelse, og ny lærdom etter kurset. Et spennende innblikk i yogaens verden, som jeg tar med meg videre.

Vi planlegger oppstart av nytt yoga kurs til høsten 2016, med støtte fra Extraexpress stiftelsen. Vi gleder oss, og håper mange vil være med på dette kurset.

-Marianne Rørnes, leder Troms fylkeslag.

 

Tenn et lys-arrangement 15. oktober 2015

Tente fakler i hjerteform
Innerst i en regnvåt dal i Tromsø, møttes vi 6 voksne og 4 barn for å tenne lys for de små som vi har mistet. Turen opp tok litt lengre tid enn beregnet, så litt etter tidskjema fikk vi fyr på bålet i lavvoen. Vi koste oss med kaffe, brus og nystekte kanelboller. Vi var både nye og gamle medlemmer til stede på markeringen, og det var fint å få treffe de nye medlemmene. Det ble noen fine samtaler rundt bålet, mens barna herjet ute i regnet.
Kl 19 tente vi lys og fakler for våre små, det ble en tid for ettertanke. De vil aldri bli glemt.

Etter markeringen gikk vi samlet ned fra lavvoen. Vi fikk en fin tur tilbake, selv om det var mørkt, og regnvått, men de gode samtalene flyter godt når man er ute å går.

Takk til dere som kom og var sammen med oss, og takk til Gutta På Skauen for lån av lavvo.

På vegne av Fylkesstyret, Marianne Rørnes

Markering av minnedagen 15. oktober for barna vi har mistet

Vi var 10 stk som var samlet i Telegrafbukta i Tromsø for å minnes våre små 15.10.14. Både nye og gamle fjes kom for å delta, og i tillegg venner av vi som er rammet. Flott å se at de i nettverket rundt oss stiller opp. Vi tente bål, og lys og hadde noen fine samtaler under stjernehimmelen. I tillegg fikk vi besøk av noen elever fra musikklinja på Kongsbakken vgs som sang for oss, noe som vi satte stor pris på.

Takk til alle som kom!

Marianne Rørnes,  styremedlem Troms og Finnmark fylkeslag.

15. oktober er den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet og i livets begynnelse. En bølge av lys går rundt kloden når lys tennes i alle tidssoner kl 19.00. Se også: Tenn et lys.

Collage fra lystenning i Tromsø 15. okt 2014

Grilltreff på Håkøya 2013

Grilltreff Håkøya Troms 2013

Lørdag 22. juni arrangerte Troms lokallag grilling på Håkøya utenfor Tromsø. Dette har blitt et fast arrangement, og vi har et fast sted vi pleier å treffes. I år var det imidlertid en spesiell vindrettning som gjorde at vi måtte flytte treffet vårt et par hundre meter lengre inn på øya, men vi håper og tror vi klarte å «fange opp» alle som skulle være med. (Klok av skade skal vi lage et skilt vi kan sette opp neste år)

grilltreff håkøya troms 13Etter å ha funnet nytt sted og rigget opp grillen ble det nydelig grillmat i alle varianter, og jordbær og sjokolade til dessert. Fine og gode samtaler rundt maten, og litt fotballaktivitet for de store og små gutta (var dessverre bare et barn med iår).

Da vi til slutt hadde brutt opp og fått pakket alt i bilene, åpnet alle himmelens sluser seg over oss, men da var vi klare til å dra, så vi kan fortsatt «lokke» med at det aldri har vært dårlig vær på våre grilltreff!

Til slutt må vi bare takke alle for oppmøtet og kanskje spesielt Julie og Terje som kjørte 40 mil for å være med. Det var fantastisk hyggelig, og vi kommer i framtiden til å sende mail/brev til medlemmene i Finnmark også når vi har arrangementer, slik at de som ønsker å være med får sjansen.

Hilsen Erny Sætrum

Grilltreff på Håkøya 2012

Etterlatt Pappa Richard Isaksen og storebror / lillebror Emil Sakarias kaster flyndre.

Etterlatt Pappa Richard Isaksen og storebror / lillebror Emil Sakarias kaster flyndre.

 

Søndag 17. juni 2012 arrangerte LUB Troms fylkeslag et uformellt grilltreff for foredre med sine pårørende som har mistet barn under svangerskapet, under fødselen eller i de første leveårene.

Grilltreffet ble arrangert for tredje gang på Håkøya. Denne gangen med et upåklagelig flott grillvær.:o)

Styreleder i LUB Troms Erny Sætrum blåser såpebobler sammen med sine barn Joakim (5) og Benedikte (7).

Styreleder i LUB Troms Erny Sætrum blåser såpebobler sammen med sine barn Joakim (5) og Benedikte (7).

Lokallaget i Troms fylke har i dag 20 medlemmer som har mistet et eller flere barn, og årlig kommer det til nye. Selv om ingen i denne foreninga i utgangspunktet ønsker at det skal komme nye medlemmer til, så gjør det dessverre det. Derfor er det godt vi kan være sammen og søke felles forståelse og trøst. Vi vet det er mange i Troms fylke som har mistet barn, om det er nylig eller mange år siden, og føler at vi kan hjelpe deg med f.eks sorgarbeid, informasjon eller om du bare har behov for å møte andre i samme situasjon, så er vi her for deg. Vi finnes på www.lub.no og på facebook.

Vesle Ailo på 3 år og Benedikte på 7 år snakket kanskje om sine døde søsken når de kosa seg i fjæra sammen.

Vesle Ailo på 3 år og Benedikte på 7 år snakket kanskje om sine døde søsken når de kosa seg i fjæra sammen.

Mens Tromsø har kokt av forskjellige aktiviteter denne helga, så har vi i LUB hatt en stille og rolig markering hvor vi som har vært sammen nettopp har kjent på forståelsen og fellesskapet gjennom hver vår tunge sorg over å ha miset våre barn. Det kom 15 personer med smått og stort.

Arrangementet i helga gjorde at gamle og nye medlemmer fikk treffe hverandre i uformelle omgivelser.

Monica Olaisen
(Innlegget ble opprinnelig trykket i iTromsø – noe kortet ned her)

Allehelgensmarkering i 2011

Allehelgensdag Troms 2011 lys tentSøndag den 6. november arrangerte Troms Fylkeslag sin tredje Allehelgensmarkering.

Vi var 48 med stort og smått. Det ble ett treff hvor de som mistet barnet sitt for ikke så altfor lenge siden, møtte foreldre som mistet barnet sitt for mange år siden. Vi er takknemmelig for støtten som familiene viser ved å møte opp i så stort antall som her. Vi var en gjeng fra de helt små, under ett år, til besteforeldre, onkler og tanter og venner. For oss som har mistet barnet vårt varmer det at dere møter opp, og på den måten viser deres omsorg og støtte.

Allehelgensmarkering Troms 2011 sangKristel og Roar underholdt med vakker sang. Sangen ga en nydelig ramme rundt treffet.
Minnestunden ble en fin måte å minnes det aller kjæreste vi har mistet.

Berit delte ut blomster til dem som har bidratt på ulike måter i fylkeslaget de siste årene. Dette som en liten påskjønnelse og håp om videre engasjement.

Minnestund Allehelgensdag 2011 Troms - lage minnehjerterDette er en viktig markering i fylkeslaget og noe som vi ønsker å få til i 2012.

Hilsen Berit Pettersen.

 

Grillkveld på Håkøya

grillkveld håkøya troms 2011Troms fylkeslag arrangerte den 10. juni 2011 en grillkveld for medlemmene på Håkøya, utenfor Tromsø.

Styret hadde søkt om, og fått tildelt midler, og de hadde gått til innkjøp av en stor grill med hjul, og mye god grillmat. Etter en kald og grå vår, hadde sommeren endelig tatt turen til Tromsø, og vi fikk et nydelig vær på grillkvelden vår. De tøffeste testet også badetemperaturen!

grillkveld-troms håkøya 2011  barn lekerTilsammen var vi rundt tyve små og store ute på Håkøya denne kvelden, og det ble et veldig fint arrangement.

Hilsen Erny Sætrum på vegne av lokalavdelingen i Troms

 

Minnestund 7. november 2010

minnestund-troms10Tid og rom til å minnes sitt barn

Vi foreldre som har vært med og starte fylkeslaget LUB her i Troms, har følt et stort savn og et behov etter å treffe andre i en lignende situasjon. Det er store avstander generelt i fylket og mange har manglet et sted der en får være sammen med andre i lignende situasjon. Derfor søkte vi, og fikk penger fra ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering, til å arrangere en minnestund på Allehelgensdag.

minnest-musikk-troms10Resultatet var et vellykket arrangement der foreldre, gjenlevende søsken og andre i nettverket rundt fikk anledning til å minnes barna de har mistet. Omtrent 40 personer fant veien til Slettaelva grendehus 7. november. Ulike innslag skapte en personlig ramme rundt det hele; noen leste dikt, to elever ved Kongsbakken musikkgymnas sang tre sanger, barna laget hjerter med navnet til avdøde søsken på og det ble gitt informasjon om LUB sentralt og lokalt.

Hanna Nilsen
Troms fylkeslag

”Sett ord på din sorg
Den sorg som ikke taler ut,
Gjør hjertet hardt og byr det briste”
Shakespeare

Scroll to Top