Bli Medlem Støtt oss Materiell
Trøndelag

LUBs fylkeslag i Trøndelag tilbyr sorgstøtte og fellesskap (se aktiviteter nedenfor). LUB har også flere kontaktpersoner beredt til å støtte nye familier som mister barn i vårt område. Ta kontakt på post@lub.no / 22 54 52 00 for å opprette kontakt.

Leder: Tor Arne Ulfsnes
E-post: lubtrondelag@gmail.com
Kto.nr: 5081.08.48534
Grasrotandelsmottaker - Org. nr. 996 819 876
Facebookgruppe: Landsforeningen uventet barnedød, Trøndelag

Vipps nr 94046 Facebook logoGrasrotandelen logo

Engasjementet mitt for LUB bunner i at vi mistet Petter (bildet). Det var et ønske om å være der for andre. Foto: Privat

Jeg er 41 år, bor i Vihals i Møre og Romsdal, nær grensen til Trøndelag, jobber som tømrer og driver et lite firma i Aure i Nordmøre. Jeg er gift med Irene og sammen har vi fire barn: Eirik (15), Mari (13), Oliver (3) og Petter som ble 2 år gammel. Han døde brått av en virusinfeksjon i 2015. Både Irene og jeg er kontaktpersoner i LUB og har engasjert oss i LUB Trøndelag.

Hvis vi kan være til hjelp, er det et bra tiltak for å hedre Petter. Det bidrar også til at han blir mer i live i livet vårt. Når jeg holder på med LUB, bringer jeg Petter fram igjen.

Jeg ble valgt som ny fylkeslagsleder i Trøndelag i 2020. Planen var å få mer aktivitet i fylkeslaget i 2020, men covid 19 satte en stopper for det. Det har vært vanskelig å få til arrangementer på grunn av restriksjonene. Vi har ikke prøvd ut noen digitale løsninger enda, men blir tilstanden med covid 19 vedvarende så må vi se på løsninger.

Ett arrangement gikk veldig bra til tross for pandemien: Wave of Light-markeringen 15. oktober på Festningen i Trondheim. Det kom mye folk, opp mot 60 stykker. Jeg synes det er fryktelig godt å ha denne dagen der jeg kan minnes Petter sammen med andre som har mistet barn. Jeg ble intervjuet på NRK radio på morgen og deretter på TV da TV-teamet dukket opp på markeringen etter alle reaksjonene de hadde fått på radiointervjuet. Selv om det var nytt og spesielt å gå så offentlig ut, synes jeg det gikk greit å stille opp i media. Jeg er vant til å snakke åpent om Petter.


Publisert januar 2021 - fra presentasjon i LUB-magasinet 2.20

Mer informasjon om aktiviteter i 2021 kommer.

15. oktober: Wave of Light - markering av den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet og i livets begynnelse.

GrasrotandelenGjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag. Gi 7 % av alt du spiller for direkte til Trøndelag fylkeslag, uten at det koster deg noe!

Gå fram på en av følgende måter:

  • Be om at organisasjonsnr 996819876 skal være din grasrotmottaker neste gang du leverer tippekupongen
  • Registrer Landsforeningen uventet barnedød ved Trøndelag fylkeslag som grasrotandelsmottaker på Norsk Tipping sine nettsider.
  • Send SMS: GRASROTANDELEN 996819876 til 2020 (tjenesten er gratis).

bokVi har mange medlemmer som har samlet en mengde litteratur etter å ha blitt rammet av tragiske hendelser. Mye av informasjonsbehovet har kommet fra bøker som er skrevet for og av foreldre som har opplevd nettopp det å miste barn selv. Vi i Sør-Trøndelag fylkeslag har satt mål av oss å samle sammen så mye som mulig av norsk litteratur om emnet og ha disse tilgjengelig for alle som ønsker å lese noe av dette. I og med at vi ikke har noen fast plass å ha denne litteraturen har vi gjort det slik at vår «bibliotekar» tar seg av å oppbevare og forvalte samlingen. Det skal være lav terskel på å få låne litteratur, så send en epost til Line Negårdline.negard(a)gmail.com så ordner hun en praktisk måte slik at du får tak i bøkene!

Vil du se vår bokliste klikk på lenken her: http://www.itnologi.no/lub/bokliste.htm

Scroll to Top