Bli Medlem Støtt oss Materiell

Å miste et barn

 
Å miste et barn er kanskje den største katastrofen som kan ramme et menneske. Midt i sjokk og kaos må dere foreta mange valg. Her er råd og veiledning i prosessen dere nå må igjennom. Informasjonen er basert på andre foreldres erfaringer, forskning og faglitteratur.
 

Jeg har nettopp mistet et lite barn, hva gjør jeg?

Her finner dere kortfattede lister tilpasset barnets alder om hva dere bør vite og ta stilling til rett etter at dødsfallet har skjedd:

Her finner du mer informasjon om Sorg
 

Å ta avskjed

Den korte tiden dere får sammen med deres døde barn er dyrebar. Som foreldre vil det være godt å se tilbake på opplevelser sammen med barnet og vite at dere gjorde det som var mulig sammen. Dette blir etter hvert til minner som er gode å ha. Se Å ta avskjed.
 

Gravferd / begravelse for et lite barn

Å planlegge barnets gravferd er en viktig del av avskjeden med barnet. Det er dere foreldre som bestemmer hvordan gravferden og avskjedsseremonien skal foregå. Se Gravferd / begravelse for et lite barn
 

Obduksjon

Obduksjon kan gi informasjon om sykdom eller misdannelser som forårsaket døden, og som kan ha betydning for framtidig graviditet. Obduksjon er i mange tilfeller nødvendig for å stille en sikker diagnose, uansett hvordan og når barnet døde.


Her finner dere flere Praktiske råd ved tap av barn.
 

Nei
Scroll to Top