Fem måneder etter dødfødselen møtte Kathrine veggen. Det ble for tøft å være i full jobb. En forståelsesfull leder som søkte kunnskap om sorg, ga håp og motivasjon.
Å miste et barn er kanskje den største katastrofen som kan ramme et menneske. Midt i sjokk og kaos må dere foreta mange valg. Her er råd og veiledning i prosessen dere nå må igjennom. Informasjonen er basert på andre foreldres erfaringer, forskning og faglitteratur.
Her finner dere kortfattede lister tilpasset barnets alder om hva dere bør vite og ta stilling til rett etter at dødsfallet har skjedd:
Den korte tiden dere får sammen med deres døde barn er dyrebar. Som foreldre vil det være godt å se tilbake på opplevelser sammen med barnet og vite at dere gjorde det som var mulig sammen. Dette blir etter hvert til gode minner.
Å planlegge barnets gravferd er en viktig del av avskjeden med barnet. Det er dere foreldre som bestemmer hvordan gravferden og avskjedsseremonien skal foregå.
Obduksjon kan gi informasjon om sykdom eller misdannelser som forårsaket døden, og som kan ha betydning for framtidig graviditet. Obduksjon er i mange tilfeller nødvendig for å stille en sikker diagnose, uansett hvordan og når barnet døde.
Mange sørgende opplever redusert arbeidsevne og kapasitet. Samtidig er det å komme tilbake på jobb en viktig del av sorgprosessen. Et ivaretakende og fleksibelt arbeidsmiljø kan gjøre dette lettere.
Her får dere veiledning i hvilke rettigheter dere har knyttet til permisjon, sykmelding, tilrettelegging på arbeidsplassen, stønadsordninger og psykososial hjelp.
Her finner du oversikt over hvor og hvordan barnets fødsel, død og navn føres opp i ulike registre.
Copyright © 2014 by LUB - by IrisInfo